Välj en sida

Det nya året har börjat med ordentlig köld och bitande snålblåst. Vinterunderhållet sköter gatorna i ordning enligt skötselklasserna. Kommunens gatuområden har delats in i tre underhållsklasser enligt trafikmängderna. Ytterligare information om vinterunderhållsklasserna finns på kommunens webbplats https://www.kyrkslatt.fi/vinterunderhall

Snön transporteras bort till närområdena enligt behov och underhållstjänsterna granskar områdena regelbundet.

Den stränga kölden håller sitt grepp om oss hela veckan och det väntas också lätt snöfall. Väglaget är dåligt, snöfall på frostig gata gör gatorna ännu halare. Förutseende körning har betydelse då gatorna är hala, så låt oss också lätta på gaspedalen. Bilarna kan också slockna och stanna i hård köld, så det lönar sig inte att ge sig i väg lättklädd.  Om din bil stannar vid vägkanten, styr den till en säker plats och sätt ut en varningstriangel så att andra i trafiken hinner vara beredda.

Du kan följa med vinterunderhållsarbetena i kommunens karttjänst via länken nedan. Uppgifterna uppdateras på kartan nästan i realtid.

Länk till kartsidan https://kyrkslatt.fi/plogning-och-sandning/

Ett säkert nytt år till alla väganvändare

TA KONTAKT:

Du kan lämna respons på vinterunderhållet och ställa frågor via det elektroniska responssystemet. Alla meddelanden som lämnats via responssystemet läses och skickas till de sakkunniga för åtgärder.

Underhållsenhetens kundtjänst vardagar kl. 8–16 på numret 040 8649 084.

Ytterligare information: kunnossapito@kirkkonummi.fi