Välj en sida
Framsidan / Småbarnspedagogik och utbildning / Småbarnspedagogik och förskoleundervisning / Information om småbarnspedagogik och förskoleundervisning / Kyrkslättsäventyr / Kyrkslättsäventyr – Kasaberget
kirkkonummi

Kyrkslättsäventyr – Kasaberget

Idag är vi verkliga äventyrare. Till skogen leder en lång, grå fartfylld väg. Huh! Puh! ​

I skogen finns graffitiprydda hus vars färger lockar oss att gå mot skogsdungen som leder till kullen.

Vi hittade en slickepinnshus och ett mushus och ett hus med olika bokstäver. I husen bor kanske spöken som äter slickepinnar.

Det behövs goda fötter för att klättra upp för kullen. Vi ser träd, vatten och moln. Vattnet är brett.

Den härliga utsiktsplatsen högt uppe på Kasabergets topp är ett utmärkt mål för en utflykt med vägkost. På området kan man höra historiens vingslag och se t.ex. ammunitionslager från Porkala arrendetid, vilka pryds av skickligt gjord graffiti, och en rad järnpluggar på berget. Terrängen är lättframkomlig, och det finns mycket för äventyrare och forskare att undersöka bland stenar och bergshålor.

Parkering: Den närmaste parkeringen är på Sepänkannaksen päiväkotis gård på adressen Smedsbackavägen 2, 02480 Kyrkslätt (Läge på kartan).

Rutt: Det går en skogsbilsväg från Gipsvägen till Kasaberget. Vägen från parkeringsplatsen till Gipsvägen är 2,2 kilometer. Skogsbilsvägen är ca 350 meter lång och det finns flera graffitibyggnader längs den. Den lättaste rutten till Kasabergets höga utsiktsplats tar av efter den tredje byggnaden.

Terräng: Skogsbilsvägen är lättframkomlig och klättringen till själva Kasaberget är inte brant. Det går ingen klar stig till utsiktsplatsen men terrängen är rätt lättframkomlig.

Övrigt: Ingen eldstad

Tillgänglighet: Objektet är inte lättillgängligt

Kollektivtrafikens tillgänglighet: Den närmaste hållplatsen ära Strömsbyn hållplats (Ki0703/Ki0704) på 700 meters avstånd. Man kan ta sig tryggt till målet längs en gång- och cykelväg.

Lek

Tågstationen: 
En vuxen fungerar först som lokförare och ropar ”tut tut – tåget avgår – alla ombord!”. Barnen ställer sig efter loket och följer loket tills tåget kommer till stationen. Uppgifterna på stationen är olika motoriska grundfärdigheter, såsom en hoppstation, balansstation, rullstation eller springa på stället-station. Uppgiften utförs tills lokföraren igen ropar för avgång. Också barnen kan vara lok och hitta på uppgifter på stationerna.