Välj en sida
Framsidan / Småbarnspedagogik och utbildning / Undervisning och utbildning / Gymnasierna och yrkesutbildningen / Gymnasierna i Kyrkslätt / Porkkalan lukio
kirkkonummi

Porkkalan lukio

Andra stadiets utbildning

Ett högklassigt gymnasium i Kyrkslätts centrum

Vi är ett allmänt gymnasium som ger färdigheter för fortsatta studier. Resultaten i studentskrivningarna har varit goda, och de ligger på riksomfattande toppnivå i förhållande till studenternas medeltal då de började gymnasiet. En frivillig försökstimfördelning ökar valbarheten i realämnena. Vi ger dig digitala färdigheter redan från början av studierna. Vårt kursutbud inom den egna skolan är omfattande. 

Fenomenbaserade studier, individuella studiestigar och prioriteringar

Inom de fenomenbaserade studierna fördjupar du dig i gemensamma teman i olika ämnen. Du kan studera matematisk-naturvetenskapliga ämnen, humaniora-samhällskunskapsämnen samt färdighets- och konstämnen eller främmande språk. Utbudet av kurser i lång matematik och resultatnivån i dem är utmärkta. Inom de vetenskapliga ämnena erbjuder vi specialkurser t.ex. i modern och beräkningsmässig fysik, biokemi och mikrobiologi, kemi samt utfärdskurser i biologi. Du kan skaffa färdigheter för akademiska studier i historia, psykologi och andra realämnen. Vi gör studieresor bl.a. till Rom och Aten. 

Inom vår unika gymnastiksatsning kan du välja t.ex. regelbunden morgongymnastik eller apparatdykning. Inom vår konstundervisning kan du t.ex. leva dig in i framställningskonsten eller delta i musikprojekt, kör eller Porkkala Steel Band. På bildkonst-, litteratur- och mediefärdighetskurserna får du träna mångsidigt i att producera text, bild och ljud.

Kirkkotallintie 6 02400 KYRKSLÄTT
Porkkalan lukion nettisivut

Öppettid

Måndag – Fredag
08:00 – 16:00

Matti Autero
050 310 7078
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Rektor för Porkkalan lukio

Sirkka Lindström
040 126 9339
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Skolsekreterare