Välj en sida

Kyrkslätts kommuns fritidstjänster ordnar Vårkarneval lördagen den 23 april kl. 11–14. Bibliotekshuset Fyyri fylls av presentationer av fritidstjänsternas verksamhet – också Bokbussen Ella och Hobbybilen är med framför biblioteket. Musikinstitutets blåsorkester Kimpo uppträder för oss utomhus, ifall karnevaldagens väder är vackert.

Vårkarnevalen har traditionellt ordnats på våren, lördagen efter påsk. Med i arrangemangen är Kyrkslätts medborgarinstitut, bildkonstskolan, musikinstitutet, ungdoms- och idrottstjänsterna, biblioteket och kulturtjänsterna.

Delta i den ledda verksamheten och njut av det mångsidiga programmet

Evenemanget bjuder på varierande program för hela familjen, bland annat musik- och dansföreställningar, musikinstitutets musiklekskolor, instrumentprövningar, Prova på-verkstäder, det vill säga musik-, bildkonst-, handarbets- och motionsverkstäder. Välkommen med på Prova på-verkstäderna!

Masalan nuorisoteatteri uppträder i Mörnesalen kl. 12 och bjuder på scener ur Molières pjäs Den adelstokige borgaren. Förstaårsstuderanden vid musikinstitutet uppträder på Debutantkonserten kl. 13 i Mörnesalen.

Biblioteket betjänar normalt och du kan låna till exempel vårböcker med dig. På medieavdelningen finns en vinylskärare och en värmepress. Du får också prova på 3D-utskrifter.

Kulturtjänsterna tar oss på en kulturell tidsresa med ull och en spinnrock, utomhus utanför caféet. På Café Messi hittar du mellanmål i Vårkarnevalsanda och du får samtidigt lyssna på Jazzcaféets musik.

Lördag 23.4 börjar också anmälningstiden till studierna på bildkonstskolan och musikinstitutet för nästa läsår. Fråga mera under karnevaldagen vid infodisken! Anmälningen till Medborgarinstitutets kurser börjar 1.6 kl. 11.00.

Ungdomarna i ungdomsfullmäktige fungerar som karnevalguider.

Kom du också med på Vårkarnevalen!