Välj en sida

Snart avslutas vårens avgiftsfria hobbygrupper för barn och unga. Det har varit en lyckad vår för de avgiftsfria MyHobby- och TALENT-klubbarna. Utbudet har bestått av över 50 olika avgiftsfria hobbygrupper – kultur-, idrotts- och konstklubbar. Kyrkslätts fritidstjänster tackar alla samarbetspartner för genomförandet av klubbarna under det gångna läsåret!

Ytterligare information om kommunens MyHobby- och TALENT-verksamhet finns här.

Arrangörer söks för avgiftsfria hobbygrupper för barn och unga

Planeringen av avgiftsfria MyHobby- och TALENT-hobbygrupper för nästa läsår 2023–2024 pågår. Den kommande verksamheten kartläggs som bäst tillsammans med dem som ordnar hobbygrupperna. Vi söker nya arrangörer av hobbygrupper särskilt för handledning av klubbar inom speldesign och kodning, parkour, djur, fäktning och laserskytte, musik och dans. Ta kontakt med hobbykoordinatorn i Kyrkslätts kommun harrastustoiminta@kirkkonummi.fi, om du är intresserad av att leda hobbygrupper.

Kyrkslätts kommuns fritidstjänster ordnade i april 2023 en hobbyenkät för årskurserna 1–9 i kommunen, bland annat för att utreda vilka hobbyönskemål barn och unga har. Ovan nämnda hobbyklubbar stack ut som mest tilltalande önskemål. Enkätresultaten används för att minska hinder, öka hobbymöjligheterna och genomförande av hobbyverksamhet i anslutning till skoldagarna enligt barnens och ungdomarnas önskemål i Kyrkslätt. Ytterligare information om enkäten harrastustoiminta@kirkkonummi.fi.

HobbyHjältarna tackar för det gångna läsåret

Också HobbyHjältarna-evenemangen har avslutats för det här läsåret. Under våren åkte Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster tillsammans med lokala föreningar till alla skolor i kommunen och presenterade olika hobbymöjligheter för elever i årskurserna 1–7. Under våren deltog fotbollsföreningen FC Kirkkonummi, ishockeyföreningen HCK Salamat, innebandyföreningen Kirkkonummi Rangers, handbollsföreningen Kyrkslätt idrottsförening (KyIF), fotbollsföreningen FC Wild samt flersportsföreningen Veikkolan Veikot samt Krav Maga Kirkkonummi. Tack till skolorna och föreningarna för samarbetet!

HobbyHjältarna-evenemangen fortsätter på hösten. Vill ni delta i ett HobbyHjältarna-evenemang och presentera er verksamhet? Kontakta hobbykoordinatorn på harrastustoiminta@kirkkonummi.fi, ytterligare information om HobbyHjältarna hittar du här.

 

Ytterligare information om hobbyverksamheten www.kyrkslatt.fi/fritid eller per e-post harrastustoiminta@kirkkonummi.fi