Välj en sida

Välkommen till Kulturens Lillajulforum 26.11.2022 kl. 11–14 i Fyyri

Lördag 26.11.2022 kl. 11.00–14.00 ordnar Kyrkslätts kommuns kulturtjänster Kulturens Lillajulsforum i Mörensalen och dess entréhall i bibliotekshuset Fyyri. Titta in och träffa kulturföreningarnas representanter och andra kulturaktörer!

På kulturträffen i Mörnesalen presenterar sig bl.a. föreningen för tiffanyglasfantaster Lasimestarit ry, Kyrkslätts hembygdsförening, som publicerat mycket lokalhistorisk litteratur, Masalan Nuoristoteatteri, Veikkolan Viihdelaulajat och turismföretagare Petra Vairimaa från Evenio Oy. Vi bjuder också på kulturpepparkakor och saftglögg, dekorera enligt smak!

Det är nonstop-program i Mörnesalen. Programmen börjar var femtonde minut och det är bara att sticka sig in. Ordförande för bildnings- och fritidsnämnden Kari Virtanen öppnar forumet, och efter det får vi information om kulturutflykterna som organiseras av Petra Vairimaa, och om Kyrkslätts lokalhistoriska arkiv Arkivalia. Kyrkslätts kammarkör framför en musikhälsning på Lillajulsforumet och därefter uppvaktar vi de lokala kulturföreningar som firar 50- eller 60-årsjubileum år 2022.

På eftermiddagen uppträder Veikkolan Viihdelaulajat och Masalan Nuorisoteatteri i salen. Vi får också råd om hur man kan använda lokalerna i Kyrkslätts bibliotek för evenemang och sammankomster och hur man får synlighet för evenemangen i Kyrkslätts evenemangskalender.

Efter forumet ordnar Evenio Oy en guidning med medeltidstema, start kl. 14.00 från Fyyris huvudingång (biljetter till den guidade turen säljs på webben och under evenemanget av Petra Vairimaa).

Kolla närmare information i kommunens evenemangskalender.