Välj en sida

Hösten har varit fartfylld och framgångsrik vad gäller hobbyverksamheten för barn och unga. Kommunen har under hösten ordnat drygt 60 avgiftsfria hobbygrupper för barn och unga, det vill säga MyHobby- och TALENT-klubbar. Vi har bland annat ordnat en sånggrupp, hantverksklubbar och olika motionsklubbar från parkour till dans. Under hösten har vi haft över 20 samarbetspartner, och utan dem hade vi inte kunnat ordna så här många hobbygrupper. De flesta av de avgiftsfria hobbygrupperna hösten 2023 fortsätter även våren 2024. Efter jullovet meddelar vi om vårens avgiftsfria hobbygrupper i Wilma och på kommunens webbplats. Vi uppdaterar de avgiftsfria hobbygrupperna också på denna sida.

HobbyHjältarna-evenemangen, som går ut på att under skoldagen presentera lokala hobbyer, har under hösten redan nått 1000 Kyrkslättsbor i de lägre årskurserna. Kyrkslätts fritidstjänster går tillsammans med de lokala föreningarna runt i alla de 14 grundskolorna i kommunen. FC Kirkkonummi, Kirkkonummi Rangers, Kyrkslätt Idrottsförening, FC Wild och Veikkolan Veikot har medverkat. HobbyHjältarna-evenemangen åker runt i skolorna också på våren!

Också Hobbybilen har under hösten besökt kommunens eftermiddagsklubbar, och mottagningen har varje gång varit varm. I samband med besöket har man delat ut en Hobbybilen-reflex till varje deltagare i eftermiddagsklubben.

Till sist hösthälsningar av klubbledaren om den avgiftsfria MyHobby-parkourklubben, som ordnades av Joo.Arena:

”På Parkourklubben har man varje vecka följt samma mönster – vi frågar varandra hur det står till och sedan har vi uppvärmning, träning i teknik och till sist en slututmaning, en lek eller fri träningstid. Parkourklubben har haft stöd av applikationen Loikkakopla. Med hjälp av den har man sammanställt lektionerna. Tekniker som vi under hösten mångsidigt har tränat är olika slags överhoppningar, krypningar, hopp, kullerbyttor och hjulningar, volter samt noggrannhet och balans. På många deltagare ser man att de inte har särskilt många andra hobbyer utöver klubben, och timmen är för dem en mycket viktig del av veckan. På barnen märker man också att de ser sin egen utveckling och blir vecka för vecka allt mer ivriga av vissa träningsmoment då de också själva vill lära sig och uppnå sina mål.”

Ett varmt tack till alla aktörer och ledare på MyHobby- och TALENT-klubbarna för höstens samarbete!

De avgiftsfria MyHobby-grupperna är riktade till barn och unga i skolåldern, TALENT-grupperna till barn och unga som behöver särskilt stöd.

De avgiftsfria hobbygrupperna är en del av den avgiftsfria hobbyverksamheten för barn och unga i Kyrkslätts kommun. Kyrkslätts kommun har fått statsbidrag av regionförvaltningsverket i Södra Finland för att genomföra hobbygrupperna.

Ytterligare information om hobbyverksamheten www.kyrkslatt.fi/fritid eller per e-post harrastustoiminta@kirkkonummi.fi

Artikelbilden av resultaten från MyHobby tassiga mjukisdjur och konstiga fåglar-klubben är tagen av Kyrkslätts Medborgarinstitutet