Välj en sida

Den fjärde dosen kan tas då de gått tre månader från tredje vaccindosen. Coronavirussmitta motsvarar en vaccindos, så den som har haft sjukdomen och fått tre vaccindoser behöver inte den fjärde vaccindosen.

Lista på riskgrupper: Vem hör till riskgruppen för allvarlig COVID-19-sjukdom?

Coronavaccin ges för tillfället bara via tidsbokning. En tid för coronavaccinering kan bokas via coronavaccinbokning.fi -tjänsten. Ifall elektronisk tidsbokning inte är möjligt, finns det möjlighet att lämna en begäran på återuppringning till hälsocentralens telefontjänst till numret 09 296 83401 (må-tors 8-15.30 och fre 8-15), välj nummer 2, coronavaccinering. Telefontjänsten är överbelastad. Vi beklagar situationen och rekommenderar er att boka en tid via coronavaccinbokning.fi -tjänsten.

Vi strävar efter att lägga till flera tider till tjänsten och det finns stor rörlighet i tidsbokningarna. Om du inte direkt hittar en tid, lönar det sig att senare öppna tjänsten på nytt. Alla erbjudna vaccineringstider hittas på coronavaccinbokning.fi. Det är inte möjligt att få extra tider via telefontjänsten.