Välj en sida

Kyrkslätts kommun erbjuder även på sommarlovet mångsidiga aktiviteter för både barnfamiljer och vuxna.

Hobbybilens sommarlovstidtabell

Kommunens unika och innovativa Hobbybilsverksamhet tar med sig redskapen och motionsmöjligheterna nära barnen och de unga. Hållplatser är t.ex. skolgårdar, idrottsplatser, parker, badstränder och torgområden där det finns plats att spela och leka tillsammans. Verksamhet erbjuds i centrum, Veikkola, Masaby och på glesbygdsområdena.

Hobbybilen stannar igen på olika ställen i Kyrsklätt under sommarlovet 5.6-4.8.2023.Till hobbybilens tidtabell.

OBS! Ändringar är möjliga. Följ med aktuell info på Facebook @kirkkonummennuorisojaliikunta eller Instagram @kirkkonumminuorisojaliikunta.

Bibliotekets tjänster under sommaren

Kyrkslätts bibliotek betjänar dig hela sommaren, visserligen för sommaren med sig små förändringar i bibliotekets lånetider och öppethållning. Den förlängda sommarlånetiden på sex veckor är i kraft 29.5.–6.8. Sommarlånetiden gäller för allt material förutom tidningar och nya böcker och filmer som utkommit i år.

Under tiden 19.6–6.8 har vi på huvudbiblioteket i bibliotekshuset Fyyri sommaröppettider. Huvudbiblioteket håller öppet från måndag till torsdag kl. 9–18 och fredagar samt lördagar kl. 9–15.

Masaby bibliotek har under sommaren normala öppettider. Personalen finns på plats måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 15–20 samt onsdagar och fredagar kl. 10–15. Under hela sommaren kan du också besöka Masaby bibliotek under meröppettiden. Meröppettiderna är alltid de samma, oberoende om det är helg eller inte. Det meröppna biblioteket betjänar dig från söndag till torsdag kl. 7–21 samt fredagar och lördagar kl. 7–18. Kunder som registrerat sig som användare av det meröppna biblioteket kommer in på biblioteket med sitt bibliotekskort och sin PIN-kod. Du kan registrera dig som användare på alla bibliotek i Kyrkslätt.  

Veikkola bibliotek är under sommaren öppet måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 14–19 och på onsdagar och fredagar kl. 10–15. Sommarlördagar fram till slutet av augusti håller biblioteket stängt.

Bokbussen Ella är på sommarpaus 19.6.–13.8. 

Sommarens öppethållningstider för huvudbibliotekets ungdomslokal Fyyri

Huvudbiblioteket Fyyris ungdomslokal är en plats där barn och unga (barn i åk 3–17-år) kan mötas och tillbringa tid även under sommaren. I ungdomslokalen kan man bland annat spela biljard, brädspel, spelkonsoler samt lyssna på musik och träffa och tillbringa tid med kompisar.

Ungdomsledarna är på plats enligt följande:

  • 5.6–7.7 från måndag till fredag kl. 13.30–20.00 
  • 10.7–4.8 måndag, onsdag och fredag kl. 13.30–20.00 
  • 7.8–11.8 från måndag till fredag kl. 13.30–20.00 

Djupströms badstrand

På Djupströms badstrand ordnas simövervakning dagligen kl.10.00-18.00 under perioden 3.6.-9.8.2023 (tf. 040 595 8490). Ytterligare information om Kyrkslätts badstränder.

Ragvalds museiområde

Huvudbyggnaden och utställningen över Porkala arrendetid är öppna enligt överenskommelse.

Inträdesavgifter vuxna: guidning på utställningen 2 €, barn 0€

På sommarlördagar, under öppettiderna för utställningarna på Ragvalds museiområde (lördagar 3.6-26.8 kl 1-15), finns ett pop up-café i drängstugan. Sortimentet består av bakverk på skörd från undervisningsträdgården samt kaffe och te. Besök museets utställningar och ta en kopp kaffe i den vackra trädgården! Obs! Caféet är INTE öppet 24.6 och 29.7. Kontantbetalning / MobilePay

Ragvalds naturstig
Ragvalds naturstig kan du bekanta dig med det traditionella agrikulturella landskapet där människans naturens samverkan genom århundraden är väl synlig.

Kulturstigar i Kyrkslätt

Välkommen till Kyrkslätts stigar, ställen och lokala berättelser. Välj språket med flaggan.

Kyrkslättsäventyr

Kyrkslättsäventyret är ett avgiftsfritt familjeinriktat äventyr som sammanställer information om utfärdsmål runt om i Kyrkslätt. Man har valt ut 19 objekt till kartan. Äventyrets inspirerande illustrering får ögonen att undersöka detaljerna, resmålsbeskrivningarna leker med ord som beskriver objekten och basuppgifterna berättar allt väsentligt om dem.

 

I kommunens evenemangskalender hittar du fler lokala evenemang.

Vi önskar dig en solig sommar!

 

Nyhetsbilden är tagen av Reetta Kandolin