Välj en sida

Nationella Drömmarnas motionsdag firas varje år den 10 maj. Syftet med Drömmarnas motionsdag är att skapa idéer, prova och genomföra olika typer av motion i pop-up-stil. Småbarnspedagogiken i Kyrkslätt arrangerar varje vår och höst motionsevenemang i området under ledning av de motionsansvariga. I år ordnas vårens motionsevenemang i samband med Drömmarnas motionsdag.

– Varje verksamhetsställe har själv fått bestämma vilken typ av evenemang de ordnar. Såväl kommunala som privata verksamhetsställen deltar. Evenemangsidéerna har sammanställts i de motionsansvarigas Teams-grupp så alla motionsansvariga kan ta del av dem. På det här sättet kan vi synliggöra det fantastiska kunnandet och samtidigt dela med oss av de goda idéerna, berättar idrottskoordinator inom småbarnspedagogiken Essi Kaipainen.

Man har använt sig av flera synvinklar i beredningen av evenemanget. En del av verksamhetsställena har låtit barnen bestämma och planera aktivitetspunkter medan evenemanget på andra ställen fungerar som ett arbetsprov för en anställd som avlägger yrkesexamen inom idrott. I regel har all verksamhet planerats utomhus och i aktiviteterna syns och hörs ”vårkarneval”. Det utlovas bland annat olympiad, FM-tävlingar, äventyrsbanor, aktivitetspunkter och traditionella lekar.

Till exempel i Sjökulla daghem tillbringar man hela förmiddagen utomhus. På programmet finns olika aktivitetspunkter såsom fotobingo med motionskort och en cykelbana på planen. Avslutningsvis äter man även lunch utomhus. Touhula Laajakallio ordnar ett motionsevenemang på gården som riktar sig till hela familjen och i Kantvik snurrar man på lyckohjulet och utför motionsuppgifter.

Drömmarnas motionsdag i Kyrkslätt bjuder på motionsglädje och -fröjd. Hela småbarnspedagogiken har bundit sig till att främja en rörlig verksamhetskultur och motion förs framåt tillsammans med små steg.

Vi vill utmana alla läsare till att röra på sig på Drömmarnas motionsdag på ett sätt som var och en tycker om!