Välj en sida

På Kyrkslätts bibliotek får du mångsidig hjälp och stöd om du har digitala problem. Under hösten ordnas grupphandledningar i bibliotekshuset Fyyri. Vi bekantar oss med nättjänster som anknyter till hälsa och kultur. Grupperna handleds av Raisa Hynninen och är finskspråkiga.

I handledningen Terveyden verkkopalvelut tutuiksi, tisdag 3.10 kl. 10–12, går vi bland annat igenom bokning av laboratorietid på nätet samt allmänt om MittKanta sidor. Vi bekantar oss dessutom med olika hälsotjänsters webbplatser och lär oss var man hittar tidsbokningsnumren och kontaktuppgifterna. Till grupphandledningen ska man anmäla sig i förväg, senast 28.9, antingen per e-post raisa.hynninen@kirkkonummi.fi eller per telefon 040 126 9872. Det lönar sig att anmäla sig så fort som möjligt, för gruppstorleken är begränsad och de första som anmält sig får plats. Vänligen ta med dig egen dator och de användarnamn som behövs.

I november bekantar vi oss med kulturtjänster och lär oss hur man till exempel köper teater- eller biobiljetter på nätet. Handledningen Kulttuurin verkkopalvelut tutuiksi hålls i bibliotekshuset Fyyri tisdag 14.11 kl. 10–12. Anmälningstiden till grupphandledningen i november börjar senare.

Grupphandledningarna är en del av projektet Mennäänkö yhdessä – yhteisöllistä digineuvontaa hyvinvoinnin tueksi, som startat i höst. Regionförvaltningsverket i Södra Finland har beviljat statsbidrag för projektet.

Förutom grupphandledningarna fortsätter Digicafé i Fyyri tisdagar kl. 9.30–11. På Digicafé kan du utan tidsbokning få hjälp med digitala problem. Du kan också boka en personlig handledningstid på biblioteket. Dessutom ordnar de frivilliga kamrathandledarna från Enter ry personliga handledningar i Fyyri samt på Masaby och Veikkola närbibliotek. Närmare handledningstider och bibliotekens kontaktuppgifter finns på bibliotekets webbplats kirkkonummi.verkkokirjasto.fi.

Grupphandledningarna fortsätter på våren med nya teman.

Vi går tillsammans!