Välj en sida

Sommarinvigning på Ragvalds 11.6.2024

Ragvalds museiområde firar invigning av sommarsäsongen 2024 med mångsidigt programutbud tisdag 11.6.2024 kl. 11–16. Vid invigningen kan man hälsa på fåren på ängen, delta i lätt trädgårdsgymnastik i den grönskande omgivningen, förverkliga sin konstnärlighet med hjälp av vattenfärgsmålning samt delta i de guidade turerna i trädgården. Det bjuds på saft och kex, men man får förstås ta med sig egen matsäck och ha picknick på museiområdet. Invigningen ordnas i samarbete med Kyrkslätts kommuns kulturtjänster och idrottstjänster.

Huvudbyggnaden renoveras

Det pågår en takrenovering i Ragvalds huvudbyggnad. Efter att renoveringen är klar är huvudbyggnaden åter öppen för allmänheten och guidade turer. Efter att taket reparerats kommer ännu fasadytorna att målas under säsongen, och museibyggnaden får därmed det underhåll den förtjänar.

Nya öppettider

Den här säsongen prövar vi nya öppettider på Ragvalds museiområde. Museet är öppet för allmänheten ti–fr kl. 10–16 och är stängt på måndagar och veckoslut. Inträdet är 2 euro för vuxna. Guidningar hålls i huvudbyggnaden kl. 11 och kl. 14. Efter den guidade turen i huvudbyggnaden kan besökarna bekanta sig med Porkala arrendetid under en guidning i Drängstugan.

Evenemang på museiområdet

På Kulturonsdagen den 24 juli ordnas Ragvalds goes folk! Det blir stämningsfullt på Ragvalds museiområde då Duo Murpat uppträder med folkmusik bl.a. från Kyrkslätt. Den första konserten börjar kl. 13.30 och den andra kl. 15.00. Ta med egen matsäck och picknickfilt. Ragvalds håller som vanligt öppet också under Kyrkslättsdagarna lördag 24.8.2024. Välkommen till invigningen och ett museibesök!