Välj en sida

Världens största kabeltillverkare Prysmian Group har meddelat om en ny 120 miljoner euros investering för att utöka produktionskapaciteten i sin fabrik i Pickala i Kyrkslätt före år 2025.

Det handlar om Prysmian Groups andra investering i fabriken i Pickala inom en kort tid. I november 2022 meddelade bolaget om en 100 miljoner euros fabriksinvestering, som omfattar byggandet av ett nytt kabeltillverkningstorn i fabriken i Pickala.

Investeringarna förväntas skapa totalt ca 300 nya arbetsplatser i Pickala inom produktion av produkter och uppgifter för sakkunniga med hög expertis.

-På grund av användningen av grön energi är Pickala hittills den enda kabelfabriken i världen som har uppnått nollutsläppsmålet. Vi iakttar i allt byggande de strängaste miljökraven, vilket minimerar miljökonsekvenserna, säger Prysmian Group Finlands landsdirektör Ferdinando Quartuccio.

”Strålande nyheter för Kyrkslätts kommun”

-Detta är strålande nyheter för Kyrkslätts kommun! Företagens tillväxt och nya arbetsplatser förstärker kommunen livskraft. Kommunen strävar för egen del efter att möjliggöra utvecklingen av företagens verksamhet i Kyrkslätt, och Prysmian och kommunen har varit i aktiv växelverkan för genomförandet av projektet, säger Kyrkslätts tf. kommundirektör Anna-Kaisa Kauppinen.

Den senaste tiden har vid hört flera nyheter om hur gröna övergången kommer att medföra betydande nya investeringar i Finland. I Kyrkslätt är vi glada över att också företag som är verksamma i vår kommun deltar i denna utveckling, fortsätter Anna-Kaisa Kauppinen.