Välj en sida

Nylands dal för cirkulär ekonomi är en sammanslutning för kommuner, olika organisationer, företag, forskningsinstitut och sakkunniga, som tillsammans utvecklar Nyland och Finland i riktningen mot den vassaste spetsen inom cirkulär ekonomi i världen.

Nylands dal för cirkulär ekonomi erbjuder nyländska företag, städer, kommuner och andra organisationer en plattform där man tillsammans utvecklar lösningar för cirkulär ekonomi, delar med sig av de bästa verksamhetssätten, skapar nätverk samt stöder förankringen av tankesättet och kompetensen inom cirkulär ekonomi i organisationernas egna processer.

Startskottet för Nylands dal för cirkulär ekonomi sker i Sokos Hotel Tripla torsdagen den 9 februari kl. 9.00-12.00. Under förmiddagen presenteras samarbetsmodellen och målsättningarna för dalen för cirkulär ekonomi samt utvecklas ett servicekoncept för dalen. Under tillställningen har också sakkunniga inom cirkulär ekonomi anföranden och deltagarna kan anmäla sig till vårens workshops samt ställa frågor om finansieringen och om utbildningarna. Därtill har man vid tillställningen möjlighet att höra om hur det gröna och digitala entreprenörsregionåret skapade grunden för dalen för cirkulär ekonomi.

Man kan följa med evenemanget också via streamingen.

Program
8:30 Frukost
9:00 Den cirkulära ekonomins möjligheter i Nyland
9:30 Startskottet för Nylands dal för cirkulär ekonomi! Presentationer, målsättningar, samarbetsmodeller och resultaten av intervjuerna
10:15 Hur betjänar dalen? – gemensam utveckling och sporrande företagsexempel (teman: plast, textil, mat, elektronik, byggande)
11:00 Next Steps: Vad sker härnäst och hur kan du bli en del av det?
11:15-12:00 Lunch och frågestund – fråga våra sakkunniga om finansieringsmöjligheterna, vårens temaworkshops och nätverka under lunchen.

Evenemanget riktar sig mot alla representanter för kommuner och andra organisationer och företag i Nyland som är intresserade av cirkulär ekonomi.

Anmäl dig till evenemanget via länken senast 7.2. 

 

Mer information om projektet dalen för cirkulär ekonomi:
Simo Karetie, projektchef, Nylands förbund
simo.karetie@uudenmaanliitto.fi
tfn 040 837 5431