Välj en sida

Polisen har publicerat ett meddelande om vanliga former av nätbedrägerier. Polisinrättningen i Västra Nyland underrättas ofta om sådana fall, och brottsoffren är helt vanliga invånare i området. 

Det är bra att informera om de typiska formerna av bedrägerier, möjligheterna att förhindra dem och instruktioner till dem som blivit offer för bedrägeri.  Polisen önskar att man också skulle informera de äldre om dessa faror. Det är bra att beakta att det i detta sammanhang vanligen finns en vilja att umgås artigt med den andra parten.

Fick du ett samtal från banken? Blev du kontaktad av en offentlig person via sociala medier? Är någon på webben förtjust i dig?

Enligt äldre kriminalkommissarie Niina Eränen är det mycket viktigt att be om hjälp, även om du redan blivit offer för ett bedrägeri. – Bedragarna är skickliga och det är inte ditt fel att du blivit offer för brottet, påpekar Eronen.

Polisen har publicerat ett meddelande på finska och svenska samt Facebook– och Twitteruppdateringar om de vanligaste formerna av (nät)bedrägerier idag.

Varför kontaktade denna okända person just mig? – Polisen (poliisi.fi)