Välj en sida

Miekkakala-simtävlingarna i simhallen 17.11

Simföreningen Gladius Kirkkonummi ry och Kyrkslätts kommuns ungdoms- och idrottstjänster har sedan 2012 tillsammans ordnat simtävlingar för elever i de lägre årskurserna i Kyrkslätts simhall. Simtävlingarna har traditionellt ordnats i november.

Åren 2020–2022 ordnades inga tävlingar. Orsaken var naturligtvis coronapandemin och i fjol år 2022 dessutom att vi arrangörer inte var helt säkra hur coronan påverkat barnens simkunnighet. Vi ville därför ta en liten time out med arrangemanget av tävlingarna.

Men i år, den 17 november 2023, blir vår simhall åter fylld av glad tävlingsstämning när eleverna i de lägre årskurserna i Kyrkslätt med sina lärare och hejarklackar fyller hallen! Banorna i stora bassängen är helt upptagna för Miekkakala-simtävlingarna på morgonen kl. 9–12. I övrigt är hallen öppen som vanligt, men det är bäst att vara beredd på liv och rörelse.

Miekkakala-simtävlingarna ordnas i år för nionde gången, och vi förväntar oss igen att en stor skara elever i årskurserna 3–6 i Kyrkslätts kommun deltar i evenemanget. Inbjudningarna till Miekkakala-simtävlingen har skickats till skolorna via kommunen, och lärarna i skolorna har hand om anmälan.

Tävlingarna består av individuella simningar och simstafett mellan skolorna. Eleverna i årskurserna 3–4 simmar en 25 meters sträcka och eleverna i årskurserna 5–6 en 50 meters sträcka. Alla deltagare får ett diplom, och vinnarskolorna i stafett får med sig en ståtlig vandringspokal att pryda skolans vitrin med.

Under tidigare år har drygt etthundra barn deltagit i de individuella simningarna i Miekkakala-simtävlingarna! Vi hoppas att vi även i år den 17 november ser en stor skara skolelever från alla skolor för de lägre årskurserna i Kyrkslätt tävla och heja. Vi återupptar den trevliga traditioner och håller fina och glada tävlingar i Kyrkslätts simhall.

Stora bassängen är upptagen för evenemanget kl. 9–12. De övriga bassängutrymmena står tillgängliga för kunderna inom ramen för normala användningsturer.