Välj en sida

Kyrkslätts medborgarinstituts, bildkonstskolas och musikinstituts gemensamma tema för läsåret 2023–2024 ger en översikt av de varierande formerna av modern konst. I paletten ingår bildkonst, musik och dans från detta årtusende. Medborgarinstitutet erbjuder ett fantastiskt utbud av föreläsningar med temat modern konst. Föreläsningarna är avgiftsfria och kräver ingen förhandsanmälan.

Föreläsningsserierna startade i höstas med Antti Laitinens föreläsning Taipuisa maisema, där konstnären presenterade en del av sin produktion från början av hans 20-åriga karriär till nutid. Vi fick en introduktion i musikens värld när Osmo Tapio Räihälä berättade på föreläsningen Nykymusiikki on helppoa hur det lönar sig att betrakta vår tids konstmusik. Föreläsningarna samlade också åhörare bland eleverna i bildkonstskolan och musikinstitutet.

Dans och konst i vårens föreläsningsutbud

Vi bekantar oss med modern dans på den avgiftsfria föreläsningen Nykytanssin ilta, där vi hör om den aktuella konstdansinriktningens värld och njuter av pärlor av modern konst med videoklipp. 11.3.2024 klo 17.30–19 Mörnesalen på Fyyri.

Temat fortsätter på workshopen Nykytanssin ilta, som är öppen för alla. På workshopen får du prova på och uppleva rörelse utgående från dina egna förutsättningar. Du behöver inga förhandsfärdigheter, bara lite vilja att försöka. Ett unikt tillfälle där du även kan delta sittande stadigt i en stol. Kvällens programledare är magister i danskonst. 2.4.2024 klo 17.30–19 Mörnesalen på Fyyri.

Vi betraktar modern konst på uttrycksföreläsningen Biotaidetta soluilla – kuvia erilaisten hyötymikrobien kanssa. Biokonstnären Johanna Rotko ger en kort översikt av biokonst och alternativa fotografiska metoder. Hon berättar om sitt konstnärliga arbete med nyttomikrober 6.3.2024 kl. 18–19.30 i Mörnesalen på Fyyri.

Medborgarinstitutet erbjuder dem som är intresserade av historia en föreläsningsserie om tiden från grundandet av Lotta Svärd till nutid, där Maritta Pohls berättar om Lotta Svärds historia. Föreläsningarna handlar om grundandet av lottarörelsen och dess historia i Kyrkslättstrakten. 29.2, 7.3, 14.3, 21.3, 28.3.2024 Mörnesalen i Fyyri.

Kom och bekanta dig med den underbara världen av modern konst genom de avgiftsfria föreläsningar som Medborgarinstitutet i Kyrkslätt erbjuder. Kolla också vårt kursutbud i anslutning till temat på nätet på adressen opistopalvelut.fi/kirkkonummi/sv