Välj en sida

Sommaren kommer och solen skiner – hur skulle det kännas att njuta av sommaren på arbetsvägen? Cykeln är ett utmärkt redskap. Då du cyklar kan du njuta av sommarens dofter och frisk luft medan du samtidigt tar dig själv lite egen tid före och efter arbetsdagen. Cykling är nyttomotion och förbättrar också ditt välbefinnande. Samtidigt är det en miljögärning.

Tisdag 9.5 på Cykelveckan firar vi temadagen Cykla till jobbet

Att kombinera cykling med kollektivtrafik på arbetsresan är ett gott alternativt om sträckan känns för lång att cykla. Tröskeln att börja cykla minskar och det är ett bra sätt att öka aktiviteten under dagen.

I Kyrkslätt finns goda möjligheter att kombinera cykling med arbetsresan genom att lämna cykeln på infartsparkeringsplatsen och fortsätta med buss eller tåg. I alla knutpunkter för kollektivtrafiken i Kyrkslätt erbjuds avgiftsfria infartsparkeringsplatser för cyklar.

Smidiga bussförbindelser från den centralt belägna cykelparkeringen i Hermainensparken

Hermainensparkens 40 cykelplatser ligger i kollektivtrafikens knutpunkt i korsningen mellan Kyrkslättsvägen och Gamla Kustvägen. De högklassiga infartscykelparkeringsplatserna i är täckta och belysta och försedda med ramlåsning. Från hållplatserna på Kyrkstallsvägen kan du smidigt ta bussen till Mattby och olika ställen i kommunen.

Du hittat cykelparkeringsplatser också vid följande busshållplatser:

  • vid Masaby bibliotek på Sundsbergsvägen
  • på Sundsbergsvägen vid Sundets allés korsning
  • i Sarvviksporten vid Västerledens och Sarvviksalléns anslutning
  • på Eriksgårdsvägens parkeringsområde mellan Åbovägen och Vuorenmäen koulu i Veikkola centrum

Goda cykelparkeringsmöjligheter på stationerna i Kyrkslätt

I Kyrkslätt kan du cykla till vilken station som helst och stiga på tåget. Det finns cykelplatser försedda med ramlåsning på alla fyra stationer:

  • Kyrkslätt
  • Tolls
  • Jorvas
  • Masaby

Jorvas station sanerades år 2021 och Tolls station år 2015. Stationernas cykelplatser med ramlåsning ligger nära perrongerna på kort promenadavstånd. Det finns cykelparkeringsplatser på båda sidor av banan också i Masaby. På Kyrkslätts station ligger cykelplatserna bredvid resecentret och stationen samt bredvid underfartstunneln söder om banan.

Du kan kontrollera de exakta lägena och antalet platser på kartan på HRT:s webbplats: https://www.hsl.fi/sv/att-resa/anslutningsparkering?display=map&type=all-facilities

Kyrkslätts arbetsgrupp för trygg och hållbar trafik uppmuntrar under cykelveckan kommuninvånarna att testa cykelparkeringsplatserna på vägen till jobbet, studierna eller fritidssysselsättningarna. Dra nytta av planetens bästa fordon. Utsläppsfri, ljudlös, snabb och hälsosam cykling – framtidens trafikform.

Ytterligare information:

Om cykelveckan: https://pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/

Om arbetsresor: https://liikkuvatyoelama.fi/sv/for-arbetsgivare/arbetsresan/