Välj en sida

Under våren 2024 kommer Masalan Nuorisoteatteri att uppföra berättelser från bekanta sagor ända till Shakespeare.

I början av februari ser vi sagoklassikern PINOKKIO som regisseras av Maija Lauri. En berättelse om de svåra val som en docka måste göra för att bli en riktig pojke. Sagan tolkas av teatergruppen Maaginen valo.

I början av mars uppför teatern Robert Thomas pjäs KAHDEKSAN NAISTA (Åtta kvinnor). Åtta kvinnor är en fransk mordkomedi där händelserna får sin början då familjens far Marcel hittas mördad. Då pjäsen framskrider hamnar alla personer i ett tvivelaktigt sken då hemligheter och dunkla motiv avslöjas. De åtta kvinnorna i Marcels liv börjar leta efter den skyldiga bland sig. Pjäsen regisseras av Johanna Perttunen och teatergruppen Turkinpippuridomino står på scenen.

I mitten av april anländer Venedig till teatern i och med William Shakespeares klassiker VENETSIAN KAUPPIAS (Köpmannen i Venedi). Köpmannen i Venedig är en dramakomedi om människor som törstar efter erkänsla och rättvisa. Då de jagar andras respekt, är de tvungna att tänka igenom gränserna för rättvisa. Shakespeare tolkas av teatergruppen Räminä och pjäsen regisseras av Maija Lauri.