Välj en sida

20.4 kl. 10–13

Välkommen till den fröjdefulla Lekdagen för hela familjen på Veikkola bibliotek. Temat på den nationella Lekdagen är i år kamratfärdigheter. Det utlovas bl.a. pyssel med kamrattema, musiklekis, sagostunder, babypoesi, motionslekar av VeVe, spel med församlingens björnar Remu och Walde och en möjlighet att bekanta sig med bokbussen.

Huvudartist på evenemanget är kompisarna Mimi och Kuku, som är bekanta från tv och som uppträder kl. 11 och 11.40. I Mimi och Kukus motionsinriktade jätteunderhållande uppträdande upplever barnet fröjden att lyckas och komma till insikt. Varje barn får vara hjälten i uppträdandet på sitt eget sätt. Uppträdandet består av en glatt fartfylld stämning, dans, uppgifter, dockteater samt trolleri och är lämpligt för personer i alla åldrar.

Arrangörer utöver biblioteket och Kyrkslätts kulturtjänster är invånarparken Veikkosvinden, Kyrkslätts finska församling, Bibliotekets vänner i Kyrkslätt rf., Veikkolan Veikot, Musiikkikoulu Omaan tahtiin, MLL i norra Kyrkslätt, Kompishundarna i Kyrkslätt och Veikkolan Eräveikot ja Haltiat.

Om vädret tillåter ordnas en del av programmet på bibliotekets gård. Det lönar sig alltså att parkera bilarna utanför bibliotekets gård.

PROGRAM:

KL. 10–13
– Kom och spela spel med församlingens björnar Remu och Walde
– Ta ett trollfoto, invånarparken Veikkosvinden
– Motionslekar, VeVe
– Pyssel, MLL
– Gör ett komplimangskort till en kompis och delta i bibliotekets utställning
– Bokbussen Ella och den vårliga bokstavsjakten
– Kaffe och smått tilltugg till salu, KKY
– Plättstekning, Veikkolan Eräveikot ja Haltiat

KL. 10–11 Kompishundar att krafsa
KL. 10.15 Musiklekis
KL. 10.30 och 11.30 Sagostunder
KL. 11 och 11.40 Mimi och Kuku uppträder (20 min)
KL. 12.15 Babypoesi