Välj en sida

Kyrkslättsdagarna firas 26–28.8.2022 – förberedelserna på slutrakan

Augusti har börjat, och förberedelserna av Kyrkslättsdagarna är på slutrakan. Årets tema är ”Viihtyisästi Kirkkonummella – Trivsamt i Kyrkslätt”. Med detta tema vill vi uppmuntra verksamhet där olika åldersgrupper bjuds in till trevlig samvaro, avkopplande utfärder och stämningsfulla evenemang.

Slutrakan för förberedelserna, det sista planeringsmötet 4.8. 17.00

På det sista planeringsmötet för Kyrkslättsdagarna torsdag 4.8.2022 kl. 17 är temat för mötet finslipning av programmen. Du kan ansluta dig till TEAMS-mötet via denna länk https://bit.ly/3Qa4qSD. Kirkkonummen Sanomat publicerar ett nummer med Kyrkslättsdagarna som tema en vecka före evenemanget 21.8.2022. 

På webbsidan för Kyrkslättsdagarna https://www.kyrkslatt.fi/kyrkslattsdagarna-2 finns mera anvisningar för evenemangens arrangörer.

Man hinner ännu med på föreningstorget. Liksom tidigare år ansvarar Combo ry för genomförandet av föreningstorget som hålls i Kyrkslätts centrum lördag 27.8.2022. Som vanligt planeras det en huvudscen för band och verksamhetspresentationer. Övre torget, nedre torget och Kyrkstallsvägens parkeringsområde är i användning. På webbplatsen http://toritapahtumat.fi/ kan man reservera torgplatser för föreningar och andra aktörer. Deltagaravgiften för föreningstorget är 50 €/förening.

Vi önskar att alla arrangörer anger sina egna verksamheter direkt i kommunens evenemangskalender i kategorin Kyrkslättsdagarna https://tapahtumat.kirkkonummi.fi.

Havsutflykter, föreningstorg, tivoli och konserter på Kyrkslättsdagarna

Du kan följa med hur Kyrkslättsdagarnas evenemangsutbud framskrider i kommunens evenemangskalender, i kategorin Kyrkslättsdagarna https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/fi-FI/topic/620e55df6e935013ce9d229b. Där presenterar olika arrangörer sina evenemang och verksamheter.

Tivoli Sariola kommer igen till Kyrkslätt för hela veckoslutet. På fredag kan du besöka Kyrkslätts brandstation eller gå på Operaföreningens konsert på kvällen. På lördag 27.8 finns utöver föreningstorget också verksamhet som organiseras av biblioteket framför Fyyri i Kyrkslätts centrum, och Kyrkslätts kyrka har öppet hus på lördag.

I år har också turismföretagarna kommit med i evenemanget, och man kan bekanta sig med museiön Pentala och Porkala skärgård. Under färden ser du också Rönnskärs fyrö. Du kan bekanta dig med regionens historia på museerna Ragvalds och Alisgården samt i det lokalhistoriska arkivet Arkivalia, där det är öppet hus lördag 27.8.

Det utlovas musik åtminstone i Porkala Marin, där du kan fira veneziansk afton med Eino Grön, en av schlagervärldens mest lysande stjärnor, eller till Alvi´s Dixie Stompers svängiga dixieland-, blues- och gospelmusik.