Välj en sida

Kyrkslättsdagarna firas 26–28.8.2022 – du hinner delta i arrangemangen ännu i början av augusti

Kyrkslättsdagarna firas sista veckoslutet i augusti 26–28.8.2022 med temat ”Viihtyisästi Kirkkonummella – Trivsamt i Kyrkslätt”. Med detta tema vill vi uppmuntra verksamhet där olika åldersgrupper bjuds in till trevlig samvaro, avkopplande utfärder och stämningsfulla evenemang.

Gun Hieta designade en logo för Kyrkslättsdagarna även i år

Kyrkslättskonstnären Gun Hieta ville också i år skapa en egen logo för Kyrkslättsdagarna. Hon har deltagit i arrangemangen för dagarna redan i mer än 10 års tid. Hon visade sin konst i ett tält på torget så att verken kunde möta och beröra åskådarna i en livfull miljö. Under årens lopp har också andra lokala konstnärer och hantverkare, så som Harriet Rantschukoff-Frimodig, som är känd för sina keramiktomtar, och Carita Heinrichs som skapar konst av tiffanyglas, anslutit sig till ”Guns konsttält”. Gun Hieta tycker att Kyrkslättsdagarna är ett trevligt evenemang som ger vem som helst en orsak att ta sig från hemknutarna för att träffa människor och beundra Kyrkslätts mångsidiga landskap och verksamheter.

Gun Hieta, foto Jukka Hieta

Gun Hieta, foto Jukka Hieta

Havsutflykter, föreningstorg, tivoli och konserter på Kyrkslättsdagarna

Du kan följa med hur Kyrkslättsdagarnas evenemangsutbud framskrider i kommunens evenemangskalender, i kategorin Kyrkslättsdagarna https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/fi-FI/topic/620e55df6e935013ce9d229b. Där presenterar olika arrangörer sina evenemang och verksamheter.

I år har också turismföretagarna kommit med i evenemanget, och man kan bekanta sig med museiön Pentala och Porkala skärgård. Under färden ser du också Rönnskärs fyrö. Du kan bekanta dig med regionens historia på museerna Ragvalds och Alisgården samt i det lokalhistoriska arkivet Arkivalia, där det är öppet hus lördag 27.8. Det är öppet hus också i Kyrkslätts kyrka på lördagen.

Det utlovas musik åtminstone i Porkala Marin, där du kan fira veneziansk afton med Eino Grön, en av schlagervärldens mest lysande stjärnor, eller till Alvi´s Dixie Stompers svängiga dixieland-, blues- och gospelmusik.

Biblioteket ordnar egen verksamhet på lördagen framför Fyyri. Liksom tidigare år ansvarar Combo ry för genomförandet av föreningstorget som hålls i Kyrkslätts centrum lördag 27.8.2022. Som vanligt planeras det en huvudscen för band och verksamhetspresentationer. Övre torget, nedre torget och Kyrkstallsvägens parkeringsområde är i användning. På webbplatsen http://toritapahtumat.fi/ kan man reservera torgplatser för föreningar och andra aktörer. Deltagaravgiften för föreningstorget är 50 €/förening.

Också Tivoli Sariola har redan reserverat den bekanta platsen i idrottsparken i centrum för sitt program under Kyrkslättsdagarna.

Slutrakan för förberedelserna i början av augusti

Du hinner ännu i början augusti komma med i arrangemangen genom att reservera en plats på föreningstorget eller anmäla din verksamhet som sker annanstans direkt till kommunens evenemangskalender i kategorin Kyrkslättsdagarna https://tapahtumat.kirkkonummi.fi . I början av augusti, torsdag 4.8.2022 kl. 17 är temat för mötet finslipning av programmen. Måndag 15.8.2022 kl. 17 är det dags för gemensam programinfo, och Kirkkonummen Sanomat publicerar Kyrkslättsdagarnas temanummer en vecka före evenemanget, dvs. 21.8.2022. 

På webbsidan för Kyrkslättsdagarna https://www.kyrkslatt.fi/kyrkslattsdagarna-2 finns mera anvisningar för evenemangens arrangörer.