Välj en sida

Socialtjänsternas och hälsovårdens bas- och specialtjänster finns under samma tak. Den officiella invigningen av Kyrkslätts nya välfärdscentral firades tisdag 13.12.

Enligt vik. vård- och omsorgsdirektör Sirkku Pekkarinen-Keto började planeringen av välfärdscentralen mellan de anställda inom vård- och omsorgsväsendet redan år 2014.

– Arbetet som tagit flera år är färdigt, drömmen om den nya välfärdscentralen har förverkligats, och vi kan känna glädje, lättnad och lycka över allt detta som finns omkring oss. Må denna välfärdscentral i framtiden vara ett tryggt hus med bra verksamheter, gläder sig Pekkarinen-Keto i sitt invigningstal.

Vi betjänar kommuninvånare i alla åldrar. Byggnaden innefattar en stor helhet av både hälsovårds- och socialvårdstjänster. Kommuninvånarna och kommunala organisationer har också en möjlighet till möten och nätverksbildning i dessa lokaler.

Cirka tusen besök av kommuninvånare per dag

– Det är hänförande att märka hur huset som tidigt på morgonen är tyst som genom ett trollslag vaknar till liv när alla de anställda börjar sitt arbete. I skymningen stänger den som jobbar sist på akutmottagningen ytterdörren efter kl. 20 och åker nöjd från jobbet hem.  Mellan dessa stunder besöker cirka tusen kommuninvånare de olika våningarna, där var och en av dem förhoppningsvis får vänlig hjälp i sin situation i rätt tid.

I Kyrkslätt har den första framtida social- och hälsocentralen i Västra Nyland blivit färdig. Jag vill nu uttrycka mitt hjärtliga tack, säger Pekkarinen-Keto.

Riksdagsledamot Aki Linden berättade i sitt festtal om saker som ledde till att välfärdsområdena uppstod.