Välj en sida

En grupp av tre åttondeklassare från Kyrkslätt vann med sin video ”Unta vai Tulevaisuutta” serien för elever i årskurserna 7–9 i Nylands Företagares videotävling Y-tube, som ordnades för fjärde gången. Videon producerades av Katri Kovanen, Lauri Kapanen och Emma Hakanen.

Enligt tävlingens jury hade vinnarvideon av ungdomarna från Kyrkslätt en klar skildring och en visuellt lyckad produktion. Också redigeringen av videon var utmärkt. Videons budskap var klart, koncist och trovärdigt. Dessutom hade eleverna galant lyckats lyfta fram produktens kommersialism och framtidstema. 

Se den segrande videon ”Unta vai todellisuutta” av ungdomarna från Kyrkslätt här:

https://youtu.be/XLTyiXg4wJ8

Videon ”Vanhat tavarat Oy” av femteklassare i Pukkilan kirkonkylän ala-aste tog hem segern i serien för elever i årskurserna 1–6 i tävlingen. Videon ”Nuorten työllistämisyhdistys” av ekonomikunskapskursen i årskurs 8 i Vihdin yhteiskoulu fick ett hedersomnämnande av juryn. Vinnarna belönades vid Nylands Företagares höstmöte i Tusby 23.11.

Tävlingens tema år 2022 var ”Mitt företag 2030”

Nylands Företagare inspirerade med hjälp av tävlingen barn och unga att fundera på inom vilken bransch och i hurdan omgivning företaget verkar. Vad gör man i företaget? Hurdana färdigheter och hurdan kompetens måste man ha för att få jobb på företaget? Varför vill man jobba på företaget, och vad är hemligheten bakom företagets framgång?