Välj en sida

Kulturonsdag är ett avgiftsfritt kulturevenemang som arrangeras av Kyrkslätts kommuns fritidstjänster. Det ordnas Kulturonsdag ungefär en gång i månaden på olika håll i kommunen med olika slags tema. Evenemangen koordineras av biblioteks- och kulturtjänsterna.

”Vårt sätt att producera evenemang i kommunens fritidstjänster är att vi ordnar och gör tillsammans. Det har varit glädjande att se hur olika enheter i fritidstjänster har ivrigt satt i gång att planera det nya kulturevenemangskonceptet, och hur fina evenemang är på kommande!” Så här beskriver kulturproducent Elsi Haaparinne planeringsprocessen med Kulturonsdagar.

Kulturonsdagarna startade onsdag 13.3 då vi i kommunhuset höll en öppen föreläsning om textilkonstens teknik och Loja Saarinens verk ”The Festival of the May Queen”. Handarbetslärare Ann Jonasson föreläste om handarbetstekniker. Föreläsningen väckte tankar om handarbetskonstens framtid och förgänglighet.

På Kulturonsdagen i april 24.4 fortsätter vi med konsttema under en guidad tur på Bildkonstskolans vårutställning i Fyyri skolans 40-årsjubileum till ära. I maj språkar vi i aforismverkstaden på närbiblioteken i Masaby och Veikkola under ledning av Maija-Liisa Nyman.

Du kan bekanta dig med sommarens och höstens Kulturonsdagsevenemang och tidtabellerna för dem på kulturtjänsternas webbplats och i evenemangskalendern.

Kulturonsdag: https://kyrkslatt.fi/kulturonsdag/

Evenemangskalendern: https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/sv-FI