Välj en sida

Ikiliikkuja-verksamheten är riktad till seniorer, men evenemangen är öppna för alla. Syftet med verksamheten är att öka och utveckla tjänsterna för en aktiv vardag och att stöda aktiv livsstil. Verksamheten är avgiftsfri och kräver inte förhandsanmälan.

Kulturonsdagen i april ordnades 24.4.2024 och då bekantade vi oss med bildkonstskolans och handarbetsskolans gemensamma utställning i Porkalasalen i Fyyri. Utställningen Linjer i rörelse! firar bildkonstskolans 40-årsjubileum och verken hyllar skolans elever och byggnaden som en viktig del av dess historia. Under Kulturonsdagen hölls guidade rundturer på utställningen och under dem fördes intressanta diskussioner om konst och tidens gång. Under guidningen diskuterades bland annat linjens roll i bilderna och hur rummet påverkar konstverken och vice versa. Som guide fungerade kulturproducent Elsi Haaparinne. 

Nästa gång arrangeras Kulturonsdagen den 15 maj i närbiblioteken i Masaby (kl. 10.15) och Veikkola (kl. 13.00).  Under Kultursonsdagen i maj bekantar vi oss med aforismer och i närbiblioteken ordnas aforismworkshopar. Workshoparna leds av Minka Heino, ordförande i Suomen aforismiyhdistys, och bibliotekarie Maija-Liisa Nyman, som den här våren kommer ut aforismsamlingen Metsässä.

Du hittar information om de kommande Kulturonsdagarna här

Möjligheter som fritidstjänsterna erbjuder Ikiliikkuja-seniorer nästa vecka:

Må 29.4 kl. 10.30–11.30 Seniorbilen i Veikkola

Läs mer

Må 29.4 kl. 12.30–13.30 Seniorbilen i Masaby

Läs mer

Ti 30.4 kl. 14.00–16.00 Digihandledning för seniorer

Läs mer

Fr 3.5 klo 9.00–11.00 Fredagssnack

Läs mer

Fr 3.5 klo 11.00–12.00 Seniorbilen i centrum

Läs mer

Välkommen med!

Bekanta dig här med fritidstjänsternas utbud för seniorer

Läs mer om evenemang i Kyrkslätt