Välj en sida

Vårens avgiftsfria hobbygrupper för barn och unga har börjat! Det finns bl.a. handarbete, Harry Potter-klubbar, konditionssalsverksamhet, musik och motionsgrupper. Anmälningstiden pågår redan till en del av hobbygrupperna. Grupperna och anmälningslänkarna hittar du här. Vi lägger ännu till fritidsintressen, så det lönar sig att följa med sidan!

Hösten var mycket lyckad vad gäller MyHobby- och TALENT-klubbarna. De flesta av klubbarna hösten 2022 fortsätter även våren 2023.

Bibliotekets vänner i Kyrkslätt rf ordnade hösten 2022 tre hobbygrupper i MyHobby-konstklubben Kameleonten. Nedan en text av Bibliotekets vänner i Kyrkslätt, där vi kan läsa vad som under hösten gjordes på klubbarna.

”Konstklubben Kameleonten är en konstklubb som förändras varje gång. På de olika träffarna har vi koncentrerat oss på en konstart eller förenat flera. Vi har övat ordkonst, bildkonst, retorik och handarbete. Hösten 2022 var temat fantasifigurer. Klubbmedlemmarna fick kasta fram idéer till sin figur, vi experimenterade hur figurerna formades av olika material: som pinndockor, som vi använde för att förevisa en liten pjäs, genom att forma av modellera och måla med akrylfärger. Vi tillverkade också dessa fantasifigurer av mjukt material. Vi har repeterat färglära: Huvudfärger, mellanfärger och komplementfärger. Vi har övat ordkonst bl.a. i pinndockpjäserna och lyssnat på roliga historier av Andrus Kivirähk ur boken Kun musti muni mummon (WSOY 2018) upplästa av handledaren. På klubbarna har vi med hjälp av konsten fått bekanta oss med oss själva och andra, sökt och hittat en del av våra styrkor och bekantat oss med olika sätt att förverkliga oss själva. Artesanen Maarit Orko och studeranden till ledare för ungdomar och gemenskaper Markus Orko har fungerat som grupphandledare.”

De avgiftsfria MyHobby-grupperna är riktade till barn och unga i skolåldern, TALENT-grupperna till barn och unga som behöver särskilt stöd.

De avgiftsfria hobbygrupperna är en del av den avgiftsfria hobbyverksamheten för barn och unga i Kyrkslätts kommun. Kyrkslätts kommun har fått statsbidrag av regionförvaltningsverket i Södra Finland för att genomföra hobbygrupperna.

Ytterligare information om hobbyverksamheten www.kyrkslatt.fi/fritid eller per e-post harrastustoiminta@kirkkonummi.fi

En bild av MyHobby-konstklubben Kameleontens fina tillverkningar. Bilden tagen av Maarit Orko.