Välj en sida

Hobbybilen har under vardagarna på sommaren kört omkring till bekanta ställen i Kyrkslätt, så som skolgårdar, parker och idrottsplaner. Kommunens unika Hobbybilsverksamhet har tagit med sig redskapen och motionsmöjligheterna nära barnen och de unga. De två soliga månaderna har rymt ungefär 150 hållplatser. Under sommaren deltog 1 700 ivriga barn och unga i Hobbybilsverksamheten. Sommarens mest populära hobbyredskap var sugkoppsbågskytte, scootåkning, hoppkäppar och traditionella bollspel. Hobbybilens sommarverksamhet har varit mycket lyckad, och det har framförts önskemål om att verksamheten fortsätter också nästa sommar. Under hösten kan hobbybilen ses bl.a. i skolorna och vid olika evenemang.

Fritidstjänsterna önskar alla skolelever lycka till i skolstarten!

Hobbygrupperna MyHobby och TALENT hösten 2022

De avgiftsfria hobbygrupperna för barn och unga börjar snart! Det finns bl.a. handarbete, metalletningsklubb, konditionssalsverksamhet, musik och motionsgrupper. Anmälningstiden pågår redan till en del av hobbygrupperna. Grupperna och länkarna till anmälan finns på adressen https://www.kyrkslatt.fi/fritid.

Vi lägger ännu till fritidsintressen, så det lönar sig att följa med sidan.

De avgiftsfria MyHobby-grupperna är riktade till barn och unga i skolåldern, TALENT-grupperna till barn och unga som behöver särskilt stöd.

De avgiftsfria hobbygrupperna är en del av den avgiftsfria hobbyverksamheten för barn och unga i Kyrkslätts kommun. Kyrkslätts kommun har fått statsbidrag av regionförvaltningsverket i Södra Finland för att genomföra hobbygrupperna.

 Ytterligare information om hobbyverksamheten www.kyrkslatt.fi/fritid eller per e-post harrastustoiminta@kirkkonummi.fi.

På bild hobbybilen och bilens redskap.