Välj en sida

Kyrkslätts kommuns fritidstjänsters Prova på-evenemang, som ordnades för första gången förra året, fortsätter nu med nya teman också år 2024. I år ordnas igen fyra evenemang och man har plockat ut vikingatida traditioner, dans, välmående och kreativt uttryck som teman. Vid evenemangen presenterar fritidstjänsterna med sina samarbetspartner tillsammans olika verksamheter och bjuder alla kommuninvånare på meningsfull sysselsättning. I evenemangets verkstäder får man alltså bekanta sig och syssla, på egen hand eller under handledning, med saker inom kultur, musik, motion, konst och framställning. Prova på-evenemangen är öppna och avgiftsfria för alla kommuninvånare, det finns aktiviteter för personer i alla åldrar!

Vårens första evenemang är Prova på: Traditioner! Finland under vikingatiden i bibliotekshuset Fyyri onsdag 28.2 kl. 10–20. Vid evenemanget firar vi samtidigt Kalevaladagen från förmiddagen till kvällen och slår vakt om traditioner. Under dagen kan du till exempel bekanta dig med vikingatida handarbeten, pyssla ett vikingasvärd och en vikingasköld samt spela vikingaschack. Harald Blåtands QR-kodorientering på egen hand och runorna som gömts på barnavdelningen erbjuder gåtor att hitta och lösa. Sagorummet är inrett enligt temat och på biblioteket har man satt fram litteratur i ämnet.

Övriga Prova på-evenemang år 2024:
I maj Prova på: Dans! i bibliotekshuset Fyyri (6.5)
I september Prova på: Välmående! i bibliotekshuset Fyyri
I oktober Prova på: Spökerier! i Veikkola bibliotek

Förutom dessa evenemang firar vi också fritidstjänsternas gemensamma Vårkarneval i bibliotekshuset Fyyri lördag 6.4 kl. 11–14, som vi informerar om separat under våren.

Kyrkslätts kommuns fritidstjänster består av biblioteks- och kulturtjänsterna, ungdoms- och idrottstjänsterna, medborgarinstitutet, bildkonstskolan och musikinstitutet. Vi meddelar om evenemangen på kommunens webbplats (www.kyrkslatt.fi), i evenemangskalendern (https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/sv-FI) och på sociala medier.

Välj ett lämpligt Prova på-evenemang eller delta i alla, om du vill. Välkommen att syssla tillsammans eller på egen hand!

Medborgarinstitutet. bildkonstskolan, musikinstitutet
Kultur- och bibliotekstjänsterna
Ungdoms- och idrottstjänsterna