Välj en sida

Vi samlas i Kyrkslätts bibliotekshus Fyyris kabinett på fredagar ända till 31.5 kl. 9–11 för att diskutera olika ämnen, spela brädspel eller schack, umgås och läsa dagens tidning. Du kan komma med när som helst! I Fredagssnackets diskussioner deltar fritidstjänsternas koordinator Miikka Tulla och varierande gäster.

Utöver det vanliga snacket ordnar vi temasnack om specifika ämnen. På fredag 23.2 har vi eftersnack om det spännande presidentspelet. I diskussionen deltar mediahandledare Sebastian Nordlund!

Fredagssnackets program finns att läsa på biblioteket och i kommunens evenemangskalender https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/sv-FI. Du kan också framföra temaönskemål per e-post: miikka.tulla@kirkkonummi.fi.

Man behöver inte anmäla sig i förväg till Fredagssnacket. Kom då det passar dig! 

Senare under våren pratar vi bland annat om jämställdhet och högtidstraditioner och tar en titt på Kyrkslätt i bilder och kartor.

Vårens övriga temasnack: 

23.2 Eftersnack om presidentspelet. I diskussionen deltar mediahandledare Sebastian Nordlund. 

8.3 Norrut! Vi ägnar oss åt de avlägsna byarnas och ödemarkens charm. Bibliotekarierna presenterar böcker om temat. 

15.3 Vi diskuterar jämställdhet inspirerade av Minna Canth-dagen under ledning av mediahandledare Sebastian Nordlund.

12.4 Kyrkslätt i förändring i bilder och kartor. Vi tittar på bilder och kartor av kommunens kulturtjänster, berättar om våra egna erfarenheter och minnen. Du kan gärna ta med dig egna bilder av Kyrkslätts närhistoria. Kultursekreterare Antti Airaksinen medverkar.

26.4 Högtidstraditioner. Vad ingår i ditt firande av högtider? Kom och prata om temat! I diskussionen också deltar mediahandledare Sebastian Nordlund.  

24.5 Kommunens planer och projekt, vad bygger Kyrkslätt. Mediahandledare Sebastian Nordlund ger oss en introduktion i kommunens webbplats och visar var du hittar aktuell information och vart du kan skicka respons.

Välkommen att snacka, varje fredag om du så vill! 

Arr. Kyrkslätts kommuns fritidstjänster