Välj en sida

Kyrkslätts bibliotekshus Fyyri fylls av trollkarlsaktiviteter och gäster från fjärran galaxer, då en vecka med scifi- och fantasytema firas i huset 2–7.5. Måndag 2.5 blir det en Harry Potter-dag och på onsdag 4.5 går vi över till Star Wars-världen. I Mörnesalen visas Harry Potter- och Star Wars-filmer hela veckan, och sagorummet är inrett enligt temat. Ett mer detaljerat program finns på biblioteken och på bibliotekens webbplats kirkkonummi.verkkokirjasto.fi.

Under Harry Potter-dagen kl. 13–15 kan du testa sorteringshatten på barnavdelningen och ta reda på till vilket elevhem du själv skulle höra. Kl. 13–15.30 pysslar vi trollstavar i verkstaden, och i spelrummet på barnavdelningen kan du gå på green screen-fotografering. Kl. 14 och 16 tävlar vi om vem som får titeln Harry Potter-expert i en Kahoot-frågesport. På eftermiddagen kl. 14.30–16.30 kan du delta i Hobbybilens quidditchträningar, och kl. 15–17 tillreder vi honungsöl i verkstadsköket. I Mörnesalen visas filmen Harry Potter och De Vises Sten kl. 17. Åldersgränsen för filmen är 12 år. På kvällen kl. 18 får vi njuta av pop up-musikuppträdanden av musikinstitutets elever.

På onsdag 4.5 kan du under Star Wars-dagen till exempel delta i en pysselverkstad kl. 13–15.30 och göra din egen Baby Yoda eller bli green screen-fotograferad i Star Wars-miljö i spelrummet på barnavdelningen. Kl. 14 och 16 blir det en Kahoot-frågesport i Bokbaren. På mediaavdelningen kan du testa hur 3D-skrivarna fungerar kl. 15–18, och du får ta hem ett litet 3D-föremål som minne om du vill. Kl. 18 hör vi pop up-musikuppträdanden av musikinstitutets elever, och kl. 18.30 blir det bokens och musikens kväll i Mörnesalen, där bibliotekets personal tipsar om fantasy- och scifi-böcker varvat med musik av musikinstitutets elever.

Veckan ordnas i samarbete mellan biblioteket, invånarparken Fyyri, ungdoms- och idrottstjänsterna, kulturtjänsterna och musikinstitutet. Välkommen!