Välj en sida

Hösten har börjat utmärkt när det gäller avgiftsfri hobbyverksamhet för barn och unga. De avgiftsfria hobbygrupperna är en del av den avgiftsfria hobbyverksamheten för barn och unga i Kyrkslätts kommun. I kommunen pågår sammanlagt 54 olika hobbyklubbar i samarbete med arton lokala aktörer. Det erbjuds verkligen mångsidigt med hobbyer, bland annat Harry Potter-klubbar, teaterklubbar, en metalletningsklubb, miljöskola, innebandy, en bildkonstklubb samt dans och yoga. För ungdomar erbjuds bl.a. olika gymgrupper, pianospel och en karatekurs. Det finns klubbar på finska, svenska och ryska. En del av klubbarna är tvåspråkiga. Under hösten kan ännu fler hobbyer erbjudas, informationen uppdateras på kommunens webbplats.

Kyrkslätts kommuns mål är att erbjuda alla barn och unga i Kyrkslätt möjlighet till en meningsfull hobby. De avgiftsfria MyHobby-grupperna är riktade till barn och unga i skolåldern, TALENT-grupperna till barn och unga som behöver särskilt stöd. Kyrkslätts kommun har fått statsbidrag av regionförvaltningsverket i Södra Finland för att genomföra hobbygrupperna.

Alla hobbygrupper hittar du på adressen https://www.kyrkslatt.fi/myhobby-och-talent-hobbygrupper

Hobbyverksamhet ordnas i samarbete med:

Luckan Kyrkslätt/KNUF, Medborgarinstitutet i Kyrkslätt, HCK Salamat, Kyrkslätts bildkonstskola, Kyrkslätts musikinstitut, Bibliotekets vänner i Kyrkslätt rf, Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster, Veikkolan Veikot ry, Ekoluutio, Masalan Nuorisoteatterin kannatus ry, Integro ry, Kirkkonummen Liikuntakeskus, Bibliotekshuset Fyyri, Kirkkonummi Rangers, Kirkkonummen Urheilijat, Shuyokai Shotokan Karate-Do, Evenio Oy, Joo.Arena.

Ytterligare information om hobbyverksamheten per e-post harrastustoiminta@kirkkonummi.fi