Välj en sida

HobbyHjältarna-evenemangen, som arrangeras av Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster i samarbete med lokala aktörer, har sedan september redan varit i fyra olika skolor. Evenemanget har ordnats i Laajakallion koulu, Masalan koulu, Gesterbyn koulu och Papinmäen koulu. De bekanta lokala aktörerna FC Kirkkonummi, ishockeyföreningen HCK Salamat, innebandyföreningen Kirkkonummi Rangers, flersportsföreningen Masalan Kisa, Kirkkonummen Urheilijat samt miljöskolan Ekoluutio har varit med och presenterat olika hobbymöjligheter för eleverna i de lägre årskurserna. Barnen har mångsidigt fått bekanta sig med olika grenar, och förhoppningsvis hittar många en meningsfull hobby bland dem. Skolorna har varmt tagit emot HobbyHjältarna, och man kunde se elevernas leende och energi.

De avgiftsfria hobbygrupperna för barn och unga har startat

Det finns bl.a. handarbete, metalletningsklubb, konditionssalsverksamhet, musik, miljöskola och olika motionsgrupper. Anmälningstiden till hobbygrupperna pågår redan. Grupperna och länkarna till anmälan finns på adressen www.kyrkslatt.fi/myhobby-och-talent-hobbygrupper

HobbyHjältarna-verksamheten och de avgiftsfria hobbygrupperna är en del av Kyrkslätts kommuns avgiftsfria hobbyverksamhet för barn och unga. Läs mer om hobbyverksamheten på adressen www.kyrkslatt.fi/fritid.

På bild 1. Bågskytte vid Laajakallion koulu.

På bild 2. HCK Salamat med i HobbyHjältarna.

På bild 3. Har elever i Papinmäen koulu gjort konstverk tillsammans med Ekoluutio miljöskola.

På bild 4. FC Kirkkonummi i Masabys bollhall för elever i Masalan koulu. 

Ytterligare information

Hobbykoordinator Erica Mäki-Ullakko, Harrastustoiminta(a)kirkkonummi.fi eller tfn 0400-752294

Kyrkslätts kommuns fritidstjänster

Fotbollsföreningen FC Kirkkonummi: www.fckirkkonummi.net

Ishockeyföreningen HCK Salamat: www.salamat.fi

Innebandyföreningen Kirkkonummi Rangers: www.kirkkonummirangers.fi

Flersportsföreningen Masalan Kisa: www.masalankisa.fi

Kirkkonummen Urheilijat: www.kirku.fi

Ekoluutio ympäristökoulu: pia.reimavuo@ekoluutio.fi