Välj en sida

Nylands förbund med partner delade idag ut de nyländska företagsprisen för nästa år. Till vinnare i kategorin små och medelstora företag utsågs Delipap Oy från Kyrkslätt. De övriga pristagarna är från Borgå: IOTOI Oy i kategorin startupföretag och Lamor Corporation Oyj i kategorin företag inom cirkulär ekonomi. Pristagarna offentliggjordes vid Nylands förbunds årliga Landskapsparlament inför en publik av ungefär 250 påverkare från Nyland.

 

Den här gången är valkriterierna ett grönt och digitalt entreprenörskap samt cirkulär ekonomi. Temana härstammar från utmärkelsen europeisk entreprenörsregion, som Europeiska regionkommittén tilldelat Nyland.

 

Kategorin små och medelstora företag: Delipap stöder konsumenternas ansvarsfulla val

Delipap, som vann kategorin små och medelstora företag, har fått miljömärket Svanen för sina hygienprodukter och vill göra ansvarsfulla val lätta för konsumenterna.

– Vår princip är att använda så lite naturresurser som möjligt. Jag tror att vår produktutveckling som pågått i årtionden lämnar ett värdefullt arv åta de kommande generationerna, säger Delipaps verkställande direktör Sanna Karhu. Vårt motto är att bygga en bättre morgondag med små vardagliga handlingar.

I juryns motiveringar nämns också att företagets ekonomiska verksamhet är imponerande med tanke på områdesutvecklingen. Meriter är dessutom miljövärden, hållbar produktion och sysselsättning.

– Kyrkslätt har bra flyt på företagsfältet. Det är fint att priset kom till Kyrkslätt och just till Delipap Oy, som jobbat långsiktigt inom hållbar utveckling, säger Kyrkslätts kommunutvecklingschef Susanna Hyvärinen.

 

Videopresentation av de som fått det nyländska företagspriset 2023:

https://youtu.be/ZDogWC3_UiM