Välj en sida

Kampanjen #Pyöräilytalvi #Cykelvinter ordnas 14–18.11.2022. Kampanjen påminner om att cykling på vintern inte är något så speciellt eller krävande, utan det snabbaste och roligaste sättet att röra sig! Vintrarna särskilt i Södra Finland är ofta ganska snöfattiga, så cykeln är ett utmärkt fordon också under vintern. Också i snöiga förhållanden går det med rätt utrustning bra att cykla.

 

Kampanjen #Cykelvintern till ära delar Länsi-Uudenmaan polkijat ut cykellampor och vintercyklingsinfo torsdag 17.11 kl. 7.30–8.30 i Kyrkslätts järnvägsstations omgivning. Vinter kommer, låt hjulen rulla!

 

Tips för vintercykling:

  • Ett lägre lufttryck i däcket förbättrar lite väggreppet, men man kan förbättra det ytterligare genom att välja kraftigare mönstrade däck, bredare däck eller till och med dubbdäck för vintern. Särskilt dubbdäck medför säkerhet i cyklandet.
  • I vinterförhållanden är det viktigt att komma ihåg en lugn och förutseende körstil och följa med väglaget. Också genom att undvika brådska minskar man avsevärt risken för olyckor, så reservera tillräckligt med tid för färder.
  • Det lönar sig att komma ihåg att olja cykeln regelbundet. Förvara cykeln inomhus eller åtminstone under tak, om möjligt.
  • I vintercyklingen framhävs cykelns skick, och vid skymning är det viktigt att använda fram- och bakljus.

Mer information on kampanjen #Cykelvinter #Pyöräilytalvi: https://pyorailytalvi.fi/  (sidan är på finska)