Välj en sida

”Herren i huset är död”

En snöig vintermorgon förbereder man julen i en vacker herrgård. Familjens äldsta dotter Suzon kommer för att fira jul i sitt barndomshem där hennes yngre syster Catherine, mor Gaby, mormor Mamy, moster Augustine samt husets personal; den varma och moderliga Fru Chanel och den unga och vackra hushållerskan Louise väntar henne. Familjen har redan samlats, men familjens överhuvud, godsägaren och Suzons och Catherines far Marcel har inte lämnat sitt arbetsrum.
Till slut går den hemska sanningen upp för kvinnorna: herren i huset är död och det värsta är att det ser ut som att alla som är på plats har skelett i garderoben. Stämningen tätnar när Marcels syster, den hemlighetsfulla Pierette, anländer.


Vad hände under natten egentligen? Varför fungerar inte telefonen? Varför skällde inte hundarna? Och framför allt, vem dödade Marcel?

Åtta kvinnor är en stiliserad komedi som tar plats i ett rum och som följer den traditionella deckarens uppbyggnad och parodierar den även för Agatha Christie typiska teatraliskheten. På scen ser vi Masalan Nuorisoteatteris karismatiska veteraner, gruppen Pippuri.
Originaltext: Robert Thomas (Huit Femmes)

Finsk översättning: Raoul af Hällström

Regi: Johanna Perttunen

På scen teatergruppen Pippuri: Carina Allak, Jenna Ilvespakka, Helmi Kalaja, Odelia Lipan, Linnea Paloheimo, Angelika Provalskaja, Leni Salminen och Lassi Saukko
Pjäsens visningsrätt övervakas av Nordic Drama Corner Oy
Ljusplanering: Helmiella Hytönen & Atlas Riihisaari

Kostymering och scenografi: Arbetsgruppen
Grafiskt uttryck: Odelia Lipan
Fotografering: Sinna Kröger

Premiär:
Lö 9.3 kl. 18 (Fullbokad)

Övriga föreställningar:

Må 11.3 kl. 19

To 14.3 kl. 19

Lö 16.3 kl. 18

Ti 19.3 kl. 19

Fr 22.3 kl. 19

Lö 23.3 kl. 18

Må 25.3 kl. 19

On 27.3 kl. 19

To 28.3 kl. 19
Föreställningen räcker cirka 2,5 timmar (inklusive paus)
Föreställningar på Ljusdala teaterhus Biljetter 10 / 5 €
OBS. Masalan Nuorisoteatteri har övergått till betalningssystemet MobilePay. I fortsättningen kan man inte betala biljetter kontant.


I samband med föreställningarna håller föreningen ett café där man serverar kaffe och tilltugg. I caféet kan man betala med kontant och kort.


Biljetter kan reserveras https://masalannuorisoteatteri.net/index.php/lipunvaraus
Föreställningen rekommenderas för över 10-åringar.