Välj en sida

I kommunhuset firade vi torsdag kväll 9.3 en fest för idrott och motion, då idrottsstipendierna och utmärkelserna som bildnings- och fritidsnämnden beviljat för år 2022 delades ut till idrottare, lag och personer som på andra sätt är meriterade inom idrottsfostran. Stipendier och utmärkelser delades ut av bildnings- och fritidsnämndens ordförande Kari Virtanen och fritidsdirektör Katja Linnakylä.

Olli Mäki-vandrigspriset

Olli Mäki-vandringspokalen delades i år ut till Hannu Ruuth för ett långvarigt arbete för motion och idrott i Kyrkslätt.

Hannu Ruuth är grundare av Kirkkonummen Judoseura och har varit ordförande för föreningen i tiotals år. Hannu startade judoverksamheten i Kyrkslätt i början av 1980-talet, till en början underställd judoföreningen i Sjundeå, Keido-Kan, och när verksamheten utvidgades grundade han Kirkkonummen Judoseura år 1985. 
 
Judon har satt Kyrkslättsbor i rörelse i över 40 års tid, och under föreningens hela existens har Hannu aktivt medverkat som träningsledare, på talko och i föreningens förvaltning. Dessutom har Hannu fungerat som gradör i föreningen samt förbunds- och regiongradör i cirka tio år.  
  
Hannu står fortfarande på tatamimattan flera gånger i veckan och handleder barn och ungdomar och fungerar för närvarande som kassör för föreningen. Hannu Ruuth är alltid redo att hjälpa andra och lägga sig själv i blöt. Hannu är en omtyckt och lättillgänglig arbetsmyra som utöver enormt kunnande i judo också har kunnande i idrott och föreningsarbete.

Olli Mäki-vandringspriset 2022: Hannu Ruuth

Premierade

OLLI MÄKI-VANDRINGSPRISET:
Hannu Ruuth, Kirkkonummen Judoseura ry 
  
ÅRETS IDROTTSFLICKA:
Camilla Badermann, Golden Spirit ry

Dessutom uppmärksammades:
Tuuli Mörsky, Pakilan Voimistelijat ry
Veera Juvonen, Helsinki Athletics Cheerleaders ry 
  
ÅRETS IDROTTSPOJKE:
Tatu Aaltonen, Lynx ry
 
Dessutom uppmärksammades:
Kaapo Tusa, Team HSDS ry
Kalle Hirvi, Viipurin Urheilijat ry 
  
ÅRETS UNGA IDROTTARE:
Emil Iso-Markku, BMX Helsinki ry 
  
ÅRETS IDROTTSKVINNA:
Emilia Kanerva, Kirkkonummen Judoseura ry 
  
ÅRETS IDROTTSMAN:
Niklas Lindberg, Porkkalan ampujat ry 
  
ÅRETS HANDIKAPPIDROTTARE:
Joona Kaukonen, Kirkkonummen Judoseura ry 
  
ÅRETS LAG:
Kyrkslätt Idrottsförening r.f. A-flickornas lag 
  
ÅRETS TRÄNARE:
Harri Antikainen, TanssiDans ry/Helsingin Luistelijat ry; Marcus Karell, Sjundeå Idrottsförening r.f., Janne Larjava, Kirkkonummen Urheilijat ry 
  
ÅRETS VUXENIDROTTARE:
Heli Herlevi-Malila, Helsingin Kisa-Veikot ry 
  
ÅRETS MOTIONÄR:
Petri Kanerva 

Beslut om vilka som skulle premieras fattades vid bildnings- och fritidsnämndens sammanträde i februari på basis av ansökningar till ungdoms- och idrottstjänsterna.

Bildnings- och fritidsnämnden gratulerar alla som tilldelats priser och utmärkelser!