Välj en sida

I Kyrkslätts bibliotekshus Fyyri arrangerades en traditionsdag med vikingatema den 28 februari.

Dagen bjöd på mångsidigt program och pyssel för alla åldrar. Evenemanget lockade ett stort antal besökare som var intresserade av temat.

Besökarna fick bland annat pyssla vikingasköldar och -svärd, snören av yllegarn och ett eget vikingaschackspel. De som ville fick också prova på att skriva sitt namn med runskrift och fläta lädersnören. Porkkalan Martat stekte vikingabröd i kundköket.

På kvällen fick Fyyri besök av vikingakampföreningen Kalevan Kaarti, som förevisade vapen, kläder och bruksföremål från vikingatiden och svarade på publikens frågor. I Mörnesalen stod vikingatidens krigsföring på programmet, då historikern Harri Hihnala föreläste om temat. Kyrkslätts musikinstituts stråkorkester Taikajouset avslutade kvällen med ett framförande av stycket Viheltävä viikinki.

Prova på: Traditioner! är en del av evenemangsserien Prova på som arrangeras av Kyrkslätts fritidstjänster. Även Invånarparken Fyyri och Porkkalan Martat ry vad med om att arrangera Traditionsdagen. Följande evenemang på programmet är Vårkarnevalen, som arrangeras i bibliotekshuset Fyyri lördag 6.4, samt ett Prova på-evenemang med temat dans måndag 6.5.