Välj en sida

I Kyrkslätt körs för närvarande cirka 9 elbussar. Med elbussar körs i huvudsak linjerna 171–175 samt enstaka starter på linjerna i 900-serien. HRT kan inte garantera att skolskjutsförbindelserna i slutet av veckan och nästa vecka ordnas normalt. För Kyrkslätts del kan strejken påverka skolskjutslinjerna 181, 182, 901–911. Säkrast löper busstrafiken i stomkorridoren Sarvvik–Sundsberg–Masaby–Jorvas–Gesterby–Centrum–Kantvik–Obbnäs.

På grund av avbrott i bränsleleveranser drabbar bränslebristen sannolikt också U-trafiken, och detta har konsekvenser särskilt för Veikkola. På HRT:s linje 243 från Veikkola till Esbo centrum körs några enstaka starter normalt med elbussar, men även denna trafik kan avsevärt störas.

HRT har gett som anvisning till trafikidkarna att de anger i systemen att de starter som inte kommer att köras ställs in. Eftersom de inställda starterna kan vara många kan HRT inte garantera att Reseplaneraren är helt à jour. Rekommendationen är ändå att kontrollera i Reseplaneraren vilka starter som körs.

Spårtrafiken fungerar normalt, men enstaka starter kan ställas in om det blir svårare för förarna att komma till arbetet.

HRT uppdaterar situationsuppgifter på webbplatsen på adressen hsl.fi.