Välj en sida

På Kyrkslätts bibliotek firas de traditionella Bokslätt-veckorna i oktober-november. Senhöstens mörknande kvällar lyses upp av författarstjärnor som kommer på besök för att berätta om sitt arbete och sina verk i Mörnesalen i bibliotekshuset Fyyri. 

Temaveckorna börjar måndag 31.10 kl. 18, då facklitterära författaren, redaktör och musiker Timo Kalevi Forss gästar biblioteket. Under sitt besök berättar Forss om sitt senaste verk Leevi and the Leavings: hittitehtaan tarina. Berättelsen om en av Finlands mest gåtfulla rockband. Forss har tidigare skrivit bl.a. den populära biografin om Gösta Sundqvist. 

Måndag 7.11 kl. 18 besöker författare och lärare Päivi Lipponen biblioteket. Lipponen, som skrivit och redigerat flera faktaböcker, berättar om sin andra roman Toivon että tapaamme. Den historiska romanen som gavs ut i augusti handlar om 1950-talets Helsingfors, förbjudna minnen och en våghalsig resa till Leningrad. 

Torsdag 10.11 kl. 18 är det dags för författare Miki Liukkonen att inta estraden. Liukkonen, som publicerat tre diktsamlingar och fyra romaner, talar om sin roman Elämä: esipuhe, som kom ut ifjol. Det experimentella verket på mer än tusen sidor har fått tack för sin språkliga mästerlighet.

Måndag 14.11 kl. 18 står ett svenskspråkigt evenemang på programmet, då Merete Mazzarella gästar oss för att berätta om sitt senaste verk Den violetta timmen. Boken som baserar sig på dagboksanteckningar är en beskrivning av sorg, familjerelationer och pandemitiden.

Bokslätt-veckorna avslutas torsdag 17.11 kl. 18.00 med teaterföreningen Svalans poesiprogram Att dikta är att förändra ljuset – Claes Andersson i vårt urval. Den svenskspråkiga föreställningen baserar sig på Claes Anderssons produktion och består av dikter och musik.

Kyrkslätts bibliotek ordnar utöver evenemang som är öppna för alla också gästevenemang för elever. Författarna Paula Noronen, Sebastian Nyberg och Annika Sandelin samt översättare till finska Outi Järvinen besöker dessa evenemang.

Välkommen på Bokslätt-veckorna!