Välj en sida

I kommunhuset firade vi torsdag kväll 7.3 en fest för idrott och motion, då idrottsstipendierna och utmärkelserna som bildnings- och fritidsnämnden beviljat för år 2023 delades ut till idrottare, lag och personer som på andra sätt är meriterade inom idrottsfostran. Stipendier och utmärkelser delades ut av bildnings- och fritidsnämndens ordförande Kari Virtanen och ledamot Liisa Kosonen.

Olli Mäki-vandrigspriset

Olli Mäki-vandringspokalen delades i år ut till Antti Kilappa för ett långvarigt arbete för motion och idrott i Kyrkslätt.

Antti Kilappa har redan i flera årtionden arbetat för motion och idrott i Kyrkslätt i olika roller. Han har varit aktiv i kommunen bland annat som ordförande för och medlem i idrottsföreningar, som kommuninvånare och som långvarig förtroendevald. Redan i 16 års ålder har han börjat som aktiv medlem i Porkkalan Reipas ry:s bollsektion, och samma år har han varit med och grundat och organiserat en lokal bolagsturné i fotboll som pågått i tre årtionden. I innebandyföreningen Kirkkonummi Rangers ry har Antti haft en aktiv roll i över tio år, under åren 1995–2006, då antalet utövare i innebandy ökade kraftigt.

Antti Kilappa (Olli Mäki-palkinto)

Som förtroendevald har Antti konsekvent främjat olika motions- och idrottsmöjligheter för kommuninvånare och lokala föreningar. Som ledamot i kommunfullmäktige sedan år 2000 har han haft en tydlig och övergripande syn på utvecklingen av motion och idrott. Antti har bland annat medverkat till investeringar i olika idrottsplatser och rekreationsområden samt också under ekonomiskt svåra tider bidrags- och stödbeloppen som delas ut till lokala föreningar.

Antti är känd för att hans mål har varit att göra det möjligt för stora skaror att motionera. Antti är själv en aktiv motionär och sportintresserad, men framför allt är han till kropp, liv och själförespråkare för motion och idrott.

Premierade

OLLI MÄKI-VANDRINGSPRISET: Antti Kilappa

ÅRETS IDROTTSFLICKA: Veera Juvonen, Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry
dessutom uppmärksammades: Fanni Grönlund, Pickala Golf och Oona Tapola, Espoo Sulkapallo Badminton ry

ÅRETS IDROTTSPOJKE: Kalle Hirvi, Viipurin Urheilijat ry
dessutom uppmärksammades: Samu Adler, Tapiolan Honka ry och Oliver Hellstedt, Lynx ry

ÅRETS UNGA IDROTTARE: Jessi Nyman, Tanssidans ry

ÅRETS IDROTTSKVINNA: Emilia Karell, Sjundeå IF/Kyrkslätt IF/Grankulla IFK
dessutom uppmärksammades: Camilla Badermann, Suomen Cheerleadingliitto/landslaget och Maria Kojoukhova, Nummelan Iron Lifters ry

ÅRETS IDROTTSMAN: Simo Kettunen, Räyskälän Ilmailukerho ry
dessutom uppmärksammades: Santtu Vehkomäki, Helsinki Roosters ry/landslaget

ÅRETS HANDIKAPPIDROTTARE: Joona Kaukonen, Kirkkonummen Judoseura ry

ÅRETS LAG: Lynx ry, pojkar 18 FM-stafettlaget (Rasmus Koponen, Oliver Hellstedt och Florian Fritzen)

ÅRETS TRÄNARE: Petri Niemeläinen, Shuyokai Shotokan Karate-Do ry

ÅRETS VUXENIDROTTARE: Staffan Floessell, Espoon Moottorikerho ry
dessutom uppmärksammades: Heli Herlevi-Malila, Helsingin Kisa-Veikot ry och Jukka Malila, Veikkolan Veikot ry

Beslut om vilka som skulle premieras fattades vid bildnings- och fritidsnämndens sammanträde i februari på basis av ansökningar till ungdoms- och idrottstjänsterna.

Bildnings- och fritidsnämnden gratulerar alla som tilldelats priser och utmärkelser!