Välj en sida
kirkkonummi

Självständighetens jubileumsvecka i Kyrkslätt

Finlands 100-årsjubileum till ära firas vårt lands självständighet också i Kyrkslätt på många sätt: framtiden möter det förflutna och bakom allt finns gemensamt görande.

Före huvudfesten ordnas bl.a. följande program: Musikinstitutets jubileumskonsert tillsammans med Kyrkslätts kammarorkester lördagen 2.12, Finland 100-simning i simhallen söndagen 3.12 samt Grottdisco för ungdomar i skyddsrummet tisdagen 5.12.

 

HELA FOLKETS FINLAND 100 – JUBILEUMSBAL 6.12.2017 KL. 14-17

Vi firar Finlands 100-årsjubileum med en gemensam jubileumsbal och med möten mellan olika åldersgrupper i Masaby.  Alla är välkomna till festen. Veteranerna och deras assistenter samt 100 förstaklassister med deras familjer är hedersgäster. I bufféerna serverar lokala organisationer små delikatesser till ett lågt pris.

Kommundirektören skakar hand med alla små inbjudna gäster och därefter följer Kyrkslätts kammarorkester och Musikinstitutets uppträdande, Linnea Nieminens serenad till veteranerna och gemensamt Vårt land. För dansmusiken svarar Mirja Poikkeus med orkester.

Program >>

Klädkoden är festdräkt och hederstecken

Ca 1000 personer ryms med på festen. För planering av serveringen önskar vi att så många som möjligt anmäler sitt deltagande på förhand på den vidstående blanketten

Festplatsens adress:
Masaby, LähiTapiola Sport Center
Masabyvägen 346, 02430 Masaby

Man kan ta sig till platsen med egen bil eller med kollektivtrafik.

Det ordnas gratis busstransporter från Veikkola och Kyrkslätts centrum tur och retur. Tidtabell och rutt meddelas en vecka före festen. Information och anmälning till busstransport suomi100@kirkkonummi.fi .

 

 

M