Välj en sida
kirkkonummi

Luckan i Kyrkslätt

Luckan Kyrkslätt

Vad: Turistinformation, svenska dagstidningar och tidskrifter, litteratur, biljetter och mycket mer. Luckan betjänar i centren och på nätet. Vi erbjuder ett brett utbud av verksamhet för alla åldrar och har även specifika satsningar för nyinflyttade.

Kyrkslättnejdens ungdomsförbund KNUF r.f. upprätthåller Luckan i Kyrkslätt.
Adress: Köpcentret Kirsikka, Saloviusvägen 3, 02400 Kyrkslätt
Telefon: 09 296 3830

Webb: kyrkslatt.luckan.fi

Sociala medier: Facebook: Luckan Kyrkslätt/KNUF, Instagram: luckan_kyrkslatt
Öppettider: Vardagar kl. 9-16 (juli kl. 11-14), lördagar kl. 11-14 (stängt juni, juli, augusti)

Barnkultur i närheten av dig!

Luckan Kyrkslätt erbjuder svenskspråkigt kulturprogram riktat till barn och familjer i Kyrkslätt med omnejd. Familjecafé, klubbar, läger och öppna kulturprogram hör till verksamheten.

Ungdomsinformation på svenska!

Luckan UngInfo erbjuder information, vägledning och utbildningar för dig som är 13–29 år samt för professionella inom ungdomssektorn.

Integrationsverksamhet i Luckan!

Verksamheterna Luckan Integration och Life in Kirkkonummi erbjuder bland annat information och rådgivning, workshops, sociala möten och mentorskap för invandrare. Vi har specialkompetens kring integration på svenska i huvudstadsregionen.

Shopen

Luckan säljer biljetter från Ticketmaster, Lippupiste och Netticket. Här finns också finlandssvensk musik och spel, litteratur med lokal prägel, svenskspråkiga barnböcker och cd-skivor, KyIF:s sportartiklar samt keramik. De vanligaste bank- och kreditkorten fungerar liksom Smartum, E-passi, Edenred samt Easybreak.

Information

I Luckan Kyrkslätt hittar du kommunens turistinformation. Här finns broschyrer om sevärdheter och boende, cykelrutter och promenadstråk i de omkringliggande kommunerna, samt information om kulturutbudet i Kyrkslätt med omnejd, kurser och utbildningar, fritidssysselsättning och ungdomsinformation. Kom in och inspireras eller titta in på sidan Visit Kirkkonummi.

Kultur

Kulturcentret ordnar evenemang såsom teaterföreställningar, konserter, författarträffar, kurser och verkstäder för olika målgrupper under året. Kyrkslätt lucia och Svenska veckan hör också till programutbudet. I Luckan Kyrkslätt finns tidningshörna, bokbytarhylla och här visas konstutställningar. Verksamheten är icke-vinstdrivande.

Kyrkslätts Nyheter

Knuf producerar innehållet i den svenska nyhetssidan Kyrkslätt nyheter som utkommer varje söndag i lokaltidningen Kirkkonummen sanomat.

Tidningen som delas ut i Kyrkslätt, Sjundeå och Ingå når varje vecka 28 000 hushåll och därtill läsare på webben. Elektroniskt kan du läsa den här.

Föreningar har möjlighet att gratis informera om möten och evenemang på denna svenska sida under kolumnen Föreningsnytt. Skicka din text till kyrkslatt@luckan.fi senast på onsdag för att få infon publicerad i veckoslutets tidning.