Välj en sida

Närbussarna i Kyrkslätt (918 & 919)

I södra Kyrkslätt kör närbuss 918 på måndagar, onsdagar och fredagar kl. 7-11.30 och kl. 12.30-16.30. Linjen trafikerar södra Kyrkslätt, Kyrkslätt centrum och Vols.

I norra Kyrkslätt kör närbuss 919 på tisdagar och torsdagar kl. 7-11.30 och kl. 12.30-16.30. Linjen trafikerar norra Kyrkslätt, Kyrkslätt centrum och Vols.

Så här beställer du närbuss i Kyrkslätt:

• ring 044 477 3900, mån-fre kl 7.00-17.00
• berätta hållplatsens namn eller adress – bussen kommer till den närmaste hållplatsen/avgångsplatsen
•gå till hållplatsen/avgångsplatsen vid angivna tidpunkt

Beställ bussen senast en timme före din avgång – du kan beställa bussen två veckor på förhand. Samtalet kostar lokalnätsavgift, ingen tilläggsavgift. Ombord på bussen gäller HRT:s biljetter.

Närbussar

HRT: Våra närbussar är planerade i synnerhet med tanke på seniorer och rörelsehindrade, men närbussarna är öppna för alla resenärer. Du kan resa med din vanliga biljett inom den zon som din biljett är giltig i.

Trafiken sköts med minibussar som har lågt golv. Tidtabellen är lugn och föraren hjälper dig vid behov i och ur fordonet, samt hjälper till med bagage.

Våra närbussar kör nära hem och tar dig till olika service i ditt område: till affärer, hälsostationen, biblioteket, simhallen osv. Närbussarna har markerade hållplatser men passagerare kan stiga på och av vid behov också på andra platser än hållplatser, förutsatt att det är tryggt och i enlighet med trafikreglerna.

Det kan finnas platser som anges i tidtabellen där linjerna stannar endast vid behov. Då ska du ringa telefonnummer som anges i linjens tidtabell. Närbussarna är i trafik på vardagar och vissa rutter körs vanligen endast på vissa veckodagar som anges i tidtabellen.

Ytterligare information:

Närbussar | Att resa med oss | HSL.fi

Närbussar 918 & 919 i Kyrkslätt