Välj en sida

Vill du bidra till att utveckla en mer aktiv vardag för äldre? Nu har du möjlighet att ansöka till Ikiliikkuja-rådet. I rådet kan du diskutera och utveckla idéer tillsammans med andra seniorer och experterna inom fritidstjänsterna. I rådet strävar vi efter att tillsammans hitta svar och lösningar.

Vad är Ikiliikkuja-rådet?

Ikiliikkuja-rådet är en grupp frivilliga seniorer och dess verksamhet är avsedd för dig som vill vara med och främja äldres motionerande. Rådets verksamhet leds av Kyrkslätts kommuns fritidstjänster.

Att delta kräver ingen förkunskap, det viktigaste är att du är dig själv och intresserad av att samarbeta. Verksamheten är helt frivillig och ingen ersättning utbetalas. Vid mötena bjuds på enklare mötesservering. Till rådet antas högst tio deltagare. Mötena hålls som närvaromöten och tar ca 2,5 timmar.

Vi börjar med ett råd i Kyrkslätts centrum hösten 2024, och utvidgar verksamheten senare även till Veikkola och Masaby.  

Intresserad – anmäl dig med

Om du är intresserad, anmäl dig genom att skicka e-post till fritidstjänsternas koordinator, Miikka Tulla, miikka.tulla(a)kirkkonummi.fi eller genom att ringa tfn 040 756 5638 (ej tillgänglig 29.6-31.7.2024). 

Till rådet antas högst tio (10) deltagare. Mer information om inledningen av rådets verksamhet publiceras i augusti 2024.

Vem arrangerar verksamheten?

Ikiliikkuja-rådet verksamhet är en del av Kyrkslätts kommuns fritidstjänsters arbete för att främja äldres aktiva vardag. Fritidstjänsterna omfattar biblioteks- och kulturverksamheten, ungdoms- och idrottstjänsterna samt instituten (medborgarinstitut, musikinstitut och bildkonstskola).  

Kyrkslätts kommun har fått lokalt utvecklingsstöd för främjande av en aktiv livsstil från Södra Finlands regionförvaltningsverk för att utveckla och genomföra Ikiliikkuja -verksamhet. 

Ytterligare information

Fritidstjänsternas koordinator Miikka Tulla, fornamn.efternamn(a)kyrkslatt.fi eller tfn 040 756 5638